Jukurit kuritti HIFK:ta Nordiksella

HIFK-Jukurit 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

HIFK ja Jukurit kohtasivat Nordiksella itsenäisyyspäivän aattona. Kovan otteluruuhkan keskellä tarpovat joukkueet kohtaavat tällä viikolla kahdesti. Jukurit oli maanantaina parempi ja poistui kaukalosta voittajana.

Ottelun avauserä oli rikkonainen ja kummankaan joukkueen kiekollinen peli ei ottanut lähteäkseen. Kumpikin joukkue joutui kahteen otteeseen alivoimalle, ja Jukurit onnistui maalinteossa jälkimmäisellä ylivoimallaan. Mikkeliläisten 19-vuotias hyökkääjäkomeetta Niko Huuhtanen ampui paluukiekon stadilaisten maaliin Patrik Puistolan syötöstä vain 15 sekuntia ennen taukosummeria.

Ottelun toisessa erässä HIFK:lla oli niin ikään kaksi ylivoimaa, mutta ainoasta maalista vastasi Jukurit. Juhamatti Aaltonen runnoi itsensä läpi alivoimalla ja ampui kiekon etukulmasta stadilaisten verkkoon.

– Juhamatti on fiksu pelaaja. Ja mielestäni kentän fiksuimpien pelaajien pitää pelata alivoimaa. ”Juhi” on pelannut YV:tä ja AV:ta koko kauden ajan, ja tulee tekemään niin jatkossakin, sanoi Olli Jokinen lehdistötilaisuudessa.

Kolmannessa erässä maaleja saatiin odottaa aina 57:lle peliminuutille, kun Joona Lehmus iski siniviivalta uransa ensimmäisen Liiga-maalin ylivoimalla. Syöttäjät maaliin olivat Aleksanteri Kaskimäki ja Miro Väänänen. HIFK haki vielä tasoitusta viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Mikkeliläiset kaunistelivat vielä lukemia 3-1:een Patrik Puistolan osumalla. Näin kolme pinnaa matkasi Jukureiden mukana Luulajaan. 

Ottelun tilastot, maalit ja lehdistötilaisuus

HIFK:n kausi jatkuu perjantaina, kun se kohtaa toistamiseen Jukurit. Tällä kertaa Mikkelissä

Näytä kaikki uutiset