Jorma Rikala on poissa

HIFK-yhteisö vastaanotti suru-uutisen Jorma Rikalan poismenosta. 86-vuotiaana menehtynyt Rikala oli HIFK:n seurahistoriassa erittäin arvostettu henkilö niin pelaajien kuin seurajohdonkin keskuudessa.

Rikala pelasi HIFK:ssa kuusi kautta, ja voitti kolme SM-kultaa vuosina 1969, 1970 ja 1974. Päävalmentajana hän toimi neljän kauden ajan ja voitti kaksi Suomen mestaruutta vuosina 1980 ja 1983.  Kevään 1980 päätteeksi Rikala palkittiin parhaalle valmentajalle myönnettävällä Kalevi Numminen-palkinnolla.

Helsingin IFK esittää suruvalittelut Rikalan omaisille ja ystäville.

HIFK pelaa tänään Turussa surunauhoissa.

”Rikala tiesi aina joukkueen henkisen ja fyysisen tilan”

– Pelaajana hän oli oikein rauhallinen ja neuvoa-antava, eikä hän missään vaiheessa kiihtynyt. Valmentajana hän oli pitkälti samanlainen. Osasi rauhoitella meitä, mutta tarvittaessa sai kyllä joukkueen hereille. sanoo Heikki Riihiranta.

– Valmentajana ”Jokkeri” oli aikaansa edellä. Hän ei ollut piiskuri. Hän oli rauhallinen, johti pehmeillä arvoilla ja sai joukkueen pelaamaan harmonisesti yhteen. Kun päivät täyttyivät jääkiekosta ja siviilityötkin painoivat päälle, hän usein huomasi väsymyksemme ja antoi meille joskus vapaapäivän. Siitä viimeistään tuli se fiilis, että tuolle kaverille me annamme kaikkemme, sanoo Stig Wetzell.

– Jorma oli ihmisläheinen valmentaja. Meillä piti olla aamulla harjoitukset ja olimme pukemassa varusteita päälle. ”Jokkeri” kurkkasi koppiin ovelta ja huikkasi ”Tämän aamun jääharjoitus on vapaaehtoinen ja voitte halutessanne lähteä kotiin. Näytätte niin väsyneiltä. Otetaan sitten illalla uusiksi.” Jorma osasi lukea ihmisiä erinomaisesti ja huomasi, jos kaikki ei ollut kunnossa, sanoo Pertti Lehtonen.

Näytä kaikki uutiset