Kotimatkalle ilman pisteitä – JYP nappasi kolme pinnaa viime hetken ratkaisulla

JYP-HIFK 4-2 (0 - 1, 1 - 0, 3 - 1)

HIFK ja JYP kohtasivat perjantai-iltana Jyväskylässä. Kyseessä oli joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. Stadilaiset saivat otteluun kelpo startin, mutta joutui lopulta taipumaan kotijoukkueen käsittelyssä lukemin 4-2.

HIFK:n maaleista vastasivat Luke Martin (Jori Lehterä, Joni Ikonen) ja Jesse Seppälä (Niko Seppälä). Martin iski ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 13:54. JYP nousi kuitenkin tasoihin ennen toisen erän puoliväliä Riku Tohilan liigauran avausmaalilla. Kolmannen erän alkuun Mikko Petman lisäsi isäntien johtoa 2-1:een, mutta tämän Jesse Seppälä kuittasi nopeasti, kun tasoitusmaali syntyi vain 28 sekuntia myöhemmin. Illan ratkaisuaosuma syntyi Jarkko Malisen lavasta ylivoimalla vain 1:04 ennen varsinaisen peliajan loppua. Juuso Puustinen iski vielä kiekon tyhjään maaliin ennen päätössummeria. Näin HIFK kärsi kauden kolmannen varsinaisen peliajan tappion.

Eniten HIFK:sta jääaikaa kellotti puolustaja Petteri Lindbohm (22.50). Niko Hovinen torjui 21 kertaa. Vierasjoukkueen ahkerin laukoja oli Julius Nättinen kuudella laukauksellaan.

Uusi mahdollisuus tulee eteen jo huomenna, kun HIFK kohtaa Red Classics-ottelussa tänään Tapparan Tampereen paikallisessa kaataneen Ilveksen. Ottelu alkaa kello 17:00 ja ovet aukeavat jo 15:30.