Raumalla sattui ja tapahtui – HIFK:lle upea jatkoaikavoitto

Katso ottelun lehdistötilaisuus tästä.

Raumalla riitti tapahtumia. Jokainen pääsylipun ostanut nautti varmasti näkemästään. Yhdeksän maalia, tappelu ja runsaasti erikoistilanteita.

Lukon alku oli ilmiöimäinen ja raumalaiset johtivat ottelua 17 minuutin pelin jälkeen jo 3-0. Maalintekijöinään Pathrik Westerholm, Mattew Abt ja Sebastian Repo. HIFK nousi kuitenkin vielä ennen avauserän päätöstä kahden maalin päähän Joonas Raskin upean läpiajomaalin seurauksena.

Toisessa erässä kaukaloon tuli sisuuntunut HIFK ja ei aikaakaan, kun Kristian Vesalainen toi vierailijat maalin päähän ylivoimalla upealla rannelaukauksellaan. Syöttäjiksi ”Vessin” maaliin merkattiin Tony Sund ja Julius Nättinen. Tasoitusosumasta vastasi HIFK:n yhdysvaltalaispuolustaja Luke Martin. Ajassa 32:37 Martin ampui kiekon siniviivalta ranteella yläkulmaan Jori Lehterän ja Joni Ikosen syötöistä. Petteri Lindbohm vei vierailijat 4-3-johtoon vain viisi minuuttia myöhemmin. Tälläkin kertaa rannelaukaus painui aivan Lukko-maalin takayläkulmaan.

Kolmannessa erässä HIFK joutui kolmesti jäähyboksiin ja Lukko tulikin tasoihin ajassa 47:48 Repon illan toisella osumalla. Loppuerän HIFK joutui puolustamaan ja kunniamaininnan esimerkillisestä blokkipelaamisesta saa kokenut puolustaja Johan Motin. Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ei ehtinyt vanheta kuin 15 sekuntia, kun Jori Lehterä kävi voittamassa ensimmäisen aloituksen Luke Martinille ja hiipi ovelasti sen jälkeen vaihtoon. Vaihdosta kentälle ampaisi Kristian Vesalainen, jolle Martin tarjosi hienon harpuunasyötön. ”Vessi” purjehti läpi ja nosti kiekon kämmeneltä maalin kattoon upean kuvion päätteeksi.

– Toi Lehterän tapa hiihdellä tuonne vaihtoaitioon. Sehän hämäsi täällä jo kaikki muutkin. Kukaan ei huomannut Vesalaisen vaihtoa, ennen kuin oli myöhäistä, kehaisi Karri Kivi CMoren lähetyksessä.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Lehterä kertoi, että kuviota on kyllä harjoiteltu.

– Jopa niin paljon, että pelkäsin häviäväni sen aloituksen, veisteli Lehterä.

HIFK:n kotiavaus lähestyy. Varmista paikkasi keskiviikolle ostamalla liput nyt!