Roope Taponen jatkaa HIFK:ssa seuraavat kaksi kautta

HIFK on solminut Roope Taposen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Liigan kärkimaalivahtien joukkoon nousua tehnyt 21-vuotias Taponen on pelannut tällä kaudella HIFK:ssa 29 ottelua torjuntaprosentilla 91,91%, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 1,81 ottelua kohden.

– Meillä oli Roopen kanssa ensi kautta koskeva molemminpuolinen optio, joten olen todella iloinen, että Roope jatkaa meillä seuraavat kaksi kautta. Tämä kertoo myös kovasta arvostuksesta ja luottamuksesta maalivahtivalmentajaamme Jan Lundellia kohtaan, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Kyseessä on Taposen ensimmäinen täysi kausi Liigassa. Vaikka syyskausi oli joukkueelle tuloksellisesti haastava, Taposen tilastot ovat koko kauden mittarilla vakuuttavia.

– Hyvin on oma pelaaminen mennyt. En ole mitenkään yllättynyt, koska olen tiennyt pystyväni pelaamaan tällä tasolla, kun saan pelata omaa peliäni. En ollut ennen kauden alkua budjetoinut itselleni näin paljon pelejä ja se on ollutkin itselleni sitten positiivinen yllätys. Lisäksi iso juttu itselleni on ollut, että olen myös pystynyt pitämään oman tasoni pitkäjänteisesti tähänastisen kauden ajan, sanoo Taponen.

– Jatkosopimus oli minulle helppo päätös. Maalivahtivalmentaja Lundellin kanssa olemme tehneet sen verran pitkään hommia, että itselleni oli selkeä juttu jatkaa täällä. Olen nauttinut pelaamisesta tässä joukkueessa.

Näytä kaikki uutiset