ke 18.09.2024 klo 18:30

HC DAVOS VEI TAMPERE CUPIN VÄLIERÄN

HC Davos – HIFK 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

Tampere Cupin välierä alkoi stadilaisten osalta lupaavasti, kun Petr Kodýtek vei HIFK:n 1-0 johtoon avauserän puolivälissä Daniel Mäkiahon ja Ilari Melartin esityöstä. Davos kiipesi kuitenkin nelisen minuuttia myöhemmin tasoihin ylivoimalla.

Myös kakkoserässä vaihdettiin maalit päittäin. Alkuillan tyylikkäimmästä osumasta vastasi Joonas Rask, joka pääsi ampumaan kiekon lähes tyhjiin Jori Lehterän rauhallisen ja juonikkaan alustuksen jälkeen.

Kolmannessa erässä liukkaat sveitsiläiset pääsivät tulostaululle kolmeen otteeseen ja menivät menojaan. Turnaus jatkuu HIFK:n osalta huomisessa pronssimatsissa, jossa vastaan tulee Ilves tai Tappara.

– Davos on laadukas joukkue. Tiukkaa ja tasaista peliä pääsääntöisesti koko matsi. Ekassa erässä meillä oli rohkeeta kiekollista peliä, mutta kolmannessa tuli vähän lapsuksia. Niistä otetaan opiksi ja mennään eteenpäin, sanoo kakkosbyyrin tehnyt Rask.

HIFK:n pistemiehet:

Ilari Melart 0+2, Joonas Rask ja Petr Kodýtek 1+0, Jori Lehterä ja Daniel Mäkiaho 0+1.