HIFK:lle niukka tappio huipputunnelmaisessa ottelussa

Ilves-HIFK 3-1 (1 - 1, 0 - 0, 2 - 0)

HIFK ja Ilves kohtasivat lauantai-iltana lähes loppuunmyydyllä Nokia Arenalla. HIFK:n kannattajia oli saapunut otteluun satoja ja meininki päädyssä oli uskomaton läpi ottelun. Vierasjoukkue saikin otteluun hyvän lähdön ja oli kuskin paikalla ottelun avauserässä alun takaiskumaalista huolimatta. Kaukaloon palannut Miro Väänänen vastasi HIFK:n illan ainoasta osumasta. Osumaa edelsi Aleksanteri Kaskimäen upea haasto, josta kiekko lipui maalin edustalle Väänäselle, joka ampui kiekon yläkulmaan ja huudatti kannattajapäätyä. Paikkoja luotiin avauserässä liukuhihnalta, mutta viimeinen terävyys maalipaikoissa jäi uupumaan.

Toinen erä sujui tasaisemmissa merkeissä, mutta heti kolmannen erän alkuun Ilves onnistui maalinteossa. HIFK teki kaikkensa saadakseen pelin tasoihin, mutta kun ei uppoa niin ei uppoa.

– Todella laadukas jääkiekkotapahtuma. Kummankin joukkueen kannattajat laittoivat parasta pöytään. Kolmannen erän ensimmäisen vaihdon takaiskumaali vähän horjutti meitä ja siinä meni 5-6 minuuttia, ennen kuin pääsimme takaisin kiinni kiekolliseen peliin. Siitä huolimatta pelissä oli erittäin paljon hyvää, sanoi Ville Peltonen lehdistötilaisuudessa.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon keskiviikkona, kun Nordiksella vierailee Rauman Lukko.