3v3 Super Series: Kaksi voittoa kahdesta matsista Turussa

3v3 Super Series käynnistyi Turussa. HIFK otti voitot Ilveksestä ja TPS:sta.

Viiden joukkueen 3v3 Super Series -sarja käynnistyi perjantai-itana Turussa. TPS:n isännöimään avausturnaukseen vieraiksi saapuivat HIFK, Ilves sekä Tappara. Kärppiä ei vielä Turussa nähty.

Stadilaisten ensimmäinen matsi oli alkuillasta Ilvestä vastaan. Tunnustelu uuteen formaattiin ei kestänyt kauaa ja pian nähtiinkin jo pelimuodon luonne: tilanteita syntyi ja maalivahdit olivat kiireisiä. Avauskympin aikana nähtiin yksi osuma ja siitä vastasi tamperelaisnippu.

Toisen erän alkuhetkillä HIFK tuli tasoihin. Juha Jääskä pääsi nauttimaan Jesse Saarisen nappisyötöstä. ”Jäky” harhautti Ilves-vahdin ja siirsi lukemiksi 1–1.

Hetkeä myöhemmin stadilaiset pelasivat ylivoimaa. Anton Lundell viritti ranteella yläriman kautta HIFK:n 2–1-voittomaalin.

Jään ajon jälkeen HIFK iltapuhde jatkui matsilla TPS:aa vastaan. Matsin avausmaali nähtiin jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun Sebastian Dyk laukoi Lundellin syötöstä 1–0-byyrin.

Turkulaiset ennättivät tulla tasoihin ennen kuin Teemu Tallberg punnersi HIFK:n toisen osuman.

Kovatempoisessa matsissa kaksi seuraavaa maalia tehtiin HIFK:n verkkoon. Ottelun lopussa stadilaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia. Minuutti ennen täyttä aikaa Saarinen löysi Lundellin takatolpalta ja 18-vuotias sentteri tuikkasi matsin tasoihin.

Ratkaisua haettiin rankkareilla ja kun Dyk oli pariaan tehokkaampi, otti HIFK voiton myös illan toisesta matsistaan. Stadilaiset aloittivat Super Series -sarjan siis kahdella voitolla.