HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle tappio Turussa

TPS-IFK 5-3 (1-0, 2-2, 2-1)

IFK ei onnistunut hakemaan pisteitä Turun perjantai-illasta. Turkulaisten rutiini oli liikaa stadilaisille ja TPS otti täydet kolme pistettä numeroin 5-3. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina ottelun puoleenväliin, kunnes kotijoukkue karkasi jo kolmen maalin johtoon. IFK nousi vielä peliin mukaan toisen erän kahdella osumalla, mutta sarjakakkosen laadukas päätöserä oli lopulta liikaa valkopaidoille.

Ottelun ensi minuutit TPS toimi isännän roolissa myös kaukalon tapahtumissa. IFK kuitenkin kesti kotijoukkueen alkurynnistyksen ja sai vähitellen painetta myös toiseen päätyyn. Stadilaiset saivat luotua kaksi hyvää paikkaa, kun ensin Kai Kantola kokeili irtokiekosta maalin edessä ja muutamaa minuuttia myöhemmin Arttu Luttinen pääsi virittämään hyvältä paikalta. Näistä ei verkko heilunut ja oli jälleen turkulaisten vuoro. TPS pääsi ylivoimalle ja oli välittömästi onnistua. Daniel Grillfors pelasti viime hetkellä maaliviivalta ja Kevin Lankinen nappasi loput yritykset. IFK pääsi kokeilemaanvuorostaan ylivoimalla erän 15. minuutilla. Ylivoiman paras paikka tarjoiltiin Jarkko Maliselle, mutta laukaus pysähtyi Oskari Setäsen patjaan. Erä näytti menevän maalittomana tauolle, kunnes ajassa 19:01 Curtis Hamilton kuittasi vieraiden oman päädyn sekoilusta taululle 1-0.

Toinen erä oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäiseen vitoseen vieraat rakentelivat hyviä tasoituspaikkoja, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. Tätä seurasi synkkä jakso, jonka aikana turkulaiset siirtyivät jo 3-0–johtoon. Ensin Henrik Tallinder laukoi ylivoimalla kiekon ohi Lankisen ja vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Otto Nieminenputtasi taululle kolmannen merkinnän. Ottelussa oli jo ratkaisun makua, kunnes ajassa 34:10 Mika Partasen lämäri livahti ohi Setäsen. IFK sai maalista täysin uuden vaihteen peliinsä ja painoi pelin kotijoukkueen päätyyn. Valkopaidat tulivat ajassa 37:28 maalin päähän Juhamatti Aaltosen yksilösuorituksella. Syöttöpisteet Roope Hintzille ja Grillforssille. Näissä numeroissa siirryttiin päätöserään.

IFK ei onnistunut tuomaan hyvää jaksoaan kolmanteen erään. Eric Perrin kuittasi kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon, erän vanhetessa kolme minuuttia. Maalin jälkeen valkopaidat tappoivat kaksi jäähyä peräkkäin, mutta potku ei enää riittänyt kunnon loppukiriin. Viisi minuuttia ennen loppua Patrik Virta sai mahdollisuuden lyödä ottelun pakettiin rangaistuslaukauksesta, mutta Lankinen piti vielä vieraiden ohuet toiveet hengissä. IFK onnistui lopulta kaventamaan ilman maalivahtia, Juuso Puustisen osumalla. Tämä tuli kuitenkin auttamatta liian myöhään ja TPS sinetöi tyhjään maaliin loppunumeroiksi 5-3.

Katso tästä ottelun tilastot ja maalit.

IFK jatkaa pelejään böndellä heti huomenna, kun matka jatkuu Vaasaan. Matsi starttaa 17:00.