HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: B2-nuoret jatkaa voittoputkessa

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n juniorit urakoivat viime viikolla yhteensä 10 ottelua. Kollien kahden ottelun saldoksi jäi yksi piste ja B-nuorten SM-sarjassa IFK hävisi molemmat ottelunsa varsinaisella peliajalla. C-nuoret nappasivat kahdesta ottelustaan yhden voiton, kun taas B2-, sekä C-Challenger voittivat molemmat viikon kaksi otteluaan.

"Karhu-Kissat jäi jalkoihin"

B2-nuorten SM-sarjassa IFK hävisi loppiaisena sarjan avausottelunsa, mutta on sen jälkeen voittanut kuusi ottelua peräkkäin ja asema sarjan selkeänä kärkijoukkueena on viikko viikolta vain vahvistunut. Viikonloppuna Nemo Nokkosmäen valmentama joukkue jyräsi voitot Karhu-Kissoista ja KalPasta yhteismaalein 15-4. Lauantaina Karhu-Kissoja vastaan vieraissa IFK viimeisteli tasaiseen tahtiin maaleja; ensin toisessa erässä kaksi maalia, sitten toisessa erässä kolme maalia ja vielä päätöserässäkin kaksi maalia voittaen lopulta ottelun 7-1. IFK:n tehokkaimmat olivat kaksi maalia laukonut Jaakko Innanen, sekä kolme maalia syöttänyt Janne Mäki. Innasen lisäksi maalinteossa onnistuivat Joona Aalto, Oka Riissanen, Alex Jaakkola, Aleksi Blomberg, sekä Sam Sarivaara. Jesse Pietikäinen, Lassi Vitali ja Aleksi Järvisalo olivat syöttäjinä kahdessa vierasjoukkueen maaleista ja Eric Banzuzi maalissa torjui 14 kertaa.

– Karhu-Kissat jäi Pirkkolassa jalkoihin. Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa ja kiekollinen peli sujui mallikkaasti. Ei roiskittu kiekkoa, vaan pyrimme hallitsemaan sitä, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi.

Myös sunnuntaina Malmilla IFK intoutui todellisiin maalitalkoisiin, kun KalPa kaatui murskalukemin 8-3. Vielä avauserän jälkeen vierasjoukkue oli mukana kamppailussa (IFK:n johto 2-1), mutta toisen erän IFK vei nimiinsä maalein 4-2 karaten niiden myötä 6-3-johtoon ja lopulta aina voittoon asti. SM-sarjan pistepörssin kärkinimi Jaakko Innanen keräsi nyt neljä tehopistettä (1+3). Kolmeen tehopisteeseen IFK:n pelaajista ylsivät Pietikäinen (1+2), Vitali (0+3), sekä Anton Korhonen (1+2). Aalto laukoi isäntien maaleista kaksi ja yhden maalin puolestaan viimeistelivät Blomberg, Waltteri Virtanen, Juuso Hyttinen, sekä Ilmari Pieviläinen. IFK:n maalissa Tubbe Hellström torjui 16 kertaa.

– Odotettavissa oli kiivas kamppailumatsi ja se saatiin. Pysyimme myös KalPaa vastaan hyvin kiekossa ja liikkeemme oli kaveria aktiivisempaa. Kamppailimme myös hyvin. Ylivoimapelissä on selkeä kehityskohde, lähinnä vastustajan maalin edustalle menemisessä ja -halukkuudessa, Nokkosmäki kertasi viikon toisen ottelun antia.

B-nuorten SM-sarjassa IFK:n viikko piti sisällään kaksi vierasottelua. Perjantaina Turussa TPS oli tyly isäntä lyöden tulostaululle voittonumerot 1-4. IFK:n ainoan maalin ottelussa viimeisteli Otto Etelätalo, joka tasoitti 1-1:een avauserän puolivälissä. TPS ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä tekemällä kaksi maalia ja toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 1-4. Päätöserä oli maaliton. IFK:n maalissa pelannut Jere Huhtamaa urakoi ottelussa 29 torjuntaa.

Tapparaa vastaan sunnuntaina Tampereella IFK taisteli toisessa erässä kaksi kertaa kahden maalin takaa maalin päähän (2-3, 3-4), mutta kotijoukkue vei lopulta päätöserän maalein 0-3 ja voitti ottelun lukemin 3-7. IFK:n tehokkain oli kaksi maalia viimeistellyt Atte Huhtela. Axel Rindell (1+1) ja Otto Salmi (0+2) olivat joukkueen muut kahden tehopisteen pelaajat. Henrik Tikkanen IFK:n maalissa venyi ottelussa peräti 48 torjuntaan. Neljä ottelua peräkkäin hävinnyt B-nuorten joukkue putosi nyt SM-sarjassa sijalle kahdeksan ja matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan on kolme pistettä.

IFK-Challengerille kaksi vierasvoittoa Turusta

C-nuorten SM-sarjassa IFK pelasi viikonloppuna kaksi kotiottelua ja saldoksi tuli yksi voitto, sekä yksi tappio. Lauantaina TPS:ää vastaan ottelun kaikki maalit nähtiin toisessa erässä. Daniel Mäkiahon 1-1-tasoitusmaali ajassa 35.52 oli lopulta IFK:lle laiha lohtu, sillä TPS onnistui seuraavan reilun minuutin aikana maalinteossa kahdesti ja näiden osumien myötä vierasjoukkue nappasi täydet pisteet 1-3-voiton myötä. Sunnuntaina pelatussa todellisessa jännitysnäytelmässä JYPiä vastaan IFK käänsi 0-1-tilanteen 2-1-johtoasemaksi ennen ensimmäistä erätaukoa Marcus Kallionkielen ja Benyamin Viinikan maaleilla. Toisessa ja kolmannessa erässä joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin aina 4-3-tilanteeseen asti, joka lopulta riitti IFK:lle kolmeen pisteeseen. Voittomaalin ajassa 57.53 viimeisteli Leo Ring ja 3-2-johtomaalin toisen erän lopulla Jere Henriksson (1+1). Mäkiaho syötti IFK:n maaleista kaksi ja maalissa pelannut Kari Piiroinen urakoi peräti 52 torjuntaa. Edellisenä päivänä TPS:ää vastaan Piiroinen oli ehtinyt kiekon eteen 35 kertaa.

IFK-Challengerin hyvät otteet C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa saivat jatkoa, kun viikonlopun kahdesta Turussa pelatusta vierasottelusta saldoksi tuli kaksi voittoa. Lauantaina IFK-Challenger kaatoi TPS-Akatemian maalein 6-2 ja sunnuntaina TUTO joutui toteamaan vierasjoukkueen paremmakseen IFK-Challengerin voittaessa 6-3. TPS-Akatemiaa vastaan IFK-Challenger siirtyi avauserän ensimmäisten seitsemän minuutin aikana 2-0-johtoon, mutta kotijoukkue nousi tasoihin toisessa erässä. IFK-Challengerin 3-2-maali ylivoimalla pari minuuttia ennen toista erätaukoa jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, kun päätöserässä ainoa maalinteossa onnistunut joukkue oli kolme osumaa viimeistellyt vierasjoukkue. IFK-Challengerin kakkosketju oli ottelussa hyvässä iskussa keräten yhteistehot 5+8=13. Valtteri Nurmisen saldo oli 3+2, Tuukka Liljan 2+3 ja Jouko Tuupaisen 0+3. Kai Mikkosen voitto-otteluun IFK-Challengerin maalissa vaadittiin 28 torjuntaa.

TUTOa vastaan IFK-Challenger ratkaisi ottelun edukseen kolmannen erän ensimmäisellä kymmenminuuttisella onnistumalla maalinteossa kahdesti ja karaten niiden myötä 5-3-johtoon. Ottelun viimeinen maali, vieraiden 6-3-osuma, nähtiin ylivoimalla reilut kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa. IFK-Challenger teki yhden ylivoimamaalin lisäksi ottelussa myös yhden alivoimamaalin. Lilja (1+2), Tuupainen (1+1) ja Christianson (0+2) olivat IFK-Challengerin tehopelaajat TUTO:n kaadossa ja lisäksi vierasjoukkueesta maalinteossa onnistuivat Aaro Törmänen, Matteo Cappuccio, Carl-Philippe Råtts, sekä Emilio Faustino Silverio. Miika Siipo maalissa torjui 25 kertaa.

IFK on C-nuorten SM-sarjassa sijalla viisi. Viidestä ottelustaan neljä (kaikki vieraissa) voittanut IFK-Challenger puolestaan löytyy Mestiksen kakkoslohkosta sijalta kaksi.

"Turha ylimääräinen este suorittamisessa"

Kollien vuoden alusta Nuorten SM-Liigassa käynnistynyt voittoputki venyi viiden ottelun mittaiseksi, mutta sen jälkeen tappioita on tullut nyt kolme peräkkäin. Viime viikolla kaksi kotiottelua toivat Tommi Hämäläisen suojateille ainoastaan yhden sarjapisteen. Perjantaina TPS oli parempi Elisa Areenalla maalein 2-5 ja lauantaina KalPa nappasi 2-3-vierasvoiton voittomaalikilpailuun asti venyneessä kamppailussa. TPS ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä karkaamalla ennen toista erätaukoa 1-3-johtoon. Päätöserän alussa vierasjoukkue lisäsi johtoaan 1-4:ään ja vaikka Kollit ylivoimalla onnistuikin vielä kaventamaan 2-4:ään reilut kahdeksan minuuttia täyttä aikaa, ei todelliseen voittotaisteluun kotijoukkue enää onnistunut nousemaan. Atte Tuliara oli Kollien tehokkain (1+1). Tuliaran lisäksi maalinteossa kotijoukkueelta onnistui Joel Kerkkänen. Kolleille tuomittiin ottelussa seitsemän kahden minuutin rangaistusta ja alivoimalla joukkue pelasi lähes puolen erän ajan.

– Loistava startti ja oltiin "valot päällä" heti alusta lähtien. Viikko oltiin tehty asenteen kanssa hommia ja kaikki näytti hyvältä. Tuomari tässä pelissä kuitenkin halusi rytmittää peliä omalla tavallansa. Tämä oli turha ylimääräinen este meidän suorittamisessa. Tuomariin ei pelin aikana keskitytty, mutta vaikutti selkeästi pelin kulkuun. Taistelimme, mutta liikaa oli vastustajia Stadissa perjantaina, päävalmentaja Hämäläinen harmitteli ottelun jälkeen.

KalPaa vastaan Kollit nousi päätöserässä 0-1-tappiotilanteesta 2-1-johtoon ja molemmista maaleista vastasi Dan Nybondas. KalPa kuitenkin nousi vielä tasoihin, kun vierasjoukkue onnistui maalinteossa ajassa 59.22 kuudella neljää vastaan. Jatkoajalla ei tilastomerkintöjä nähty ja lopullinen ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, missä KalPan Juuso Könönen oli ainoa onnistuja laukoen maalillaan vierasjoukkueelle kahden pisteen arvoisen vierasvoiton. Kollien maalissa Niilo Halonen urakoi 33 torjuntaa ja lisäksi Halonen nappasi syöttöpisteen Nybondaksen 1-1-maalista.

– Hapuilevan alun jälkeen tulimme maltilla mukaan peliin. Kolmannessa erässä peli oli jo kääntynyt meille, mutta teimme virheen ja päästimme KalPan tasoihin erän lopussa. Hyvä peli siinä mielessä, että maltti oli mukana. Jaksoimme uskoa olevamme parempia koko pelin ajan ja lopulta sitten peli meille kääntyikin. Kiekollinen peli ja ratkaisut kiekon kanssa olivat tekijöitä, jotka lopuksi pelin meille käänsivät, Hämäläinen kertasi tapahtumia, kun Kollit nousi varsinaisella peliajalla maalin takaa maalin johtoasemaan.

Kun Kolleila on nyt pelaamatta runkosarjasta yhdeksän ottelua, niin joukkue on sarjassa sijalla yhdeksän. Eroa neljänteen sijaan ja suoraan puolivälieräpaikkaan on seitsemän pistettä.

IFK:n junioreista kahdeksan pelaajaa juniorileijoniin

Helmikuu on perinteisesti Suomen maajoukkueille kiireistä aikaa ja sitä se on myös tänä vuonna. IFK:n junioreista valittiin pelaajia jokaiseen neljään juniorimaajoukkueeseen. Alle 20-vuotiaiden maajoukkue pelaa viiden maan turnauksessa Sveitsissä ja IFK:sta Nuorten Leijonien peliasuun pukeutuvat maalivahti Niilo Halonen, sekä hyökkääjät Juha Jääskä ja Janne Hämäläinen. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen viiden maan turnaukseen Ruotsiin lähtee IFK-hyökkääjä Teemu Engberg. Alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa viiden maan turnauksen Tshekissä ja tuohon joukkueeseen IFK:sta valittiin puolustaja Jasper Rannisto, sekä hyökkääjä Niklas Nordgren. Alle 16-vuotiaiden maajoukkueen ohjelmassa on neljän maan turnaus Venäjällä ja itäiseen naapurimaahamme näyttöjä lähtevät antamaan IFK-hyökkääjät Anton Lundell, sekä Marcus Kallionkieli.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Atte Tuliara 1+2 (39 ottelua, 8+17=25), Dan Nybondas 2+0 (39, 10+14=24), Elias Ulander 0+2 (38, 4+21=25), Niklas Nordgren 0+2 (31, 8+14=22), Joel Kerkkänen 1+0 (38, 6+4=10)

B-nuoret: Atte Huhtela 2+0 (8 ottelua, 3+1=4), Axel Rindell 1+1 (8, 3+4=7), Otto Salmi 0+2 (8, 3+3=6), Otto Etelätalo 1+0 (8, 3+2=5)

C-nuoret: Daniel Mäkiaho 1+2 (8 ottelua, 4+4=8), Benyamin Viinikka 1+1 (2, 1+1=2), Jere Henriksson 1+1 (1, 1+1=2), Leonardo Eräpuro 0+2 (2, 0+2=2), Leo Ring 1+0 (8, 6+8=14), Marcus Kallionkieli 1+0 (7, 11+5=16)

B2-nuoret: Jaakko Innanen 3+3 (7 ottelua, 7+12=19), Jesse Pietikäinen 1+4 (7, 4+8=12), Lassi Vitali 0+5 (7, 4+7=11), Joona Aalto 3+0 (7, 5+1=6), Anton Korhonen 1+2 (7, 7+4=11), Janne Mäki 0+3 (7, 0+5=5), Aleksi Blomberg 2+0 (7, 1+2=3), Aleksi Järvisalo 0+2 (5, 0+3=3), Luca Saarelainen 0+2 (7, 0+4=4)

C-Challenger: Tuukka Lilja 3+5 (5 ottelua, 5+5=10), Valtteri Nurminen 3+3 (5, 3+4=7), Jouko Tuupainen 1+4 (5, 1+5=6), Bruce Christianson 1+2 (5, 4+7=11), Aaro Törmänen 1+1 (5, 1+1=2), Matteo Cappuccio 1+1 (5, 3+1=4)

Tulevat ottelut

Kollit: pe 3.2. klo 18.30 Lukko-Kollit (Laitila), la 4.2. klo 17.00 Kollit-Sport

B-nuoret: la 4.2. klo 12.00 HPK-IFK, su 5.2. klo 13.50 IFK-TPS

C-nuoret: pe 3.2. klo 18.20 Blues-IFK, la 4.2. klo 13.20 IFK-Tappara

B2-nuoret: la 4.2. klo 16.50 IFK-Blues EKS (Malmi)

C-Challenger: la 4.2. klo 18.05 IFK-Challenger-GrIFK (Malmi), su 5.2. klo 15.10 EVU-IFK-Challenger

Teksti: Jari Hotti @JariHotti