HIFKPelicans
la 28.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle revanssi sarjanousijasta

Jukurit-IFK 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

IFK esitti torstai-illassa yhden kauden ehjimmistä 60-minuuttisistaan. Tehokas viimeistely, tiivis puolustus sekä laadukas maalivahtipeli olivat Mikkelissä kolmen pisteen avaintekijät. Harmaissa movember paidoissaan esiintynyt kotijoukkue pelasi aktiivista kiekkoa kaksi viimeistä erää ja taisteli pisteistä täyden kotiyleisönsä edessä, aivan viimeisille minuuteille asti. Mikael Johanssonin 1-4-maali tyhjiin, kaksi minuuttia ennen päätössummeria, lopulta ratkaisi ottelun IFK:lle. Matsi tarjosi kolmen pisteen lisäksi todella tärkeitä onnistumisia IFK-hyökkääjille.

Avauserä mentiin tasaviisikoin IFK:n tahdissa. Jukurit saivat omat hetkensä kahden ylivoimansa turvin. Heti ensimmäisessä vaihdossa Mikael Johanssonilla oli paikka viedä vieraat johtoon. Ruotsalaishyökkääjä ei paikastaan onnistunut, mutta välittömästi seuraavassa vaihdossa Mika Partanen suti rystyltä IFK:n 0-1-johtoon. Esityön maaliin tekivät Roope HintzsekäJuuso Puustinen. Erän puolessa välissä ottelun pirteästi aloittanut ykköskenttä oli jälleen lähellä, kun Juhamatti Aaltonen pääsi nokikkain Mika Norjan kanssa. Aaltosen viimeistely pysähtyi kuitenkin tolppaan. IFK sai oman ylivoimamahdollisuutensa erän lopussa ja käytti tämän hyväkseen. Sairastuvalta paluun tehnyt Puustinen onnistui Jukuri-puolustuksen avustuksella viemään stadilaiset 0-2-taukojohtoon. Oliwer Kaski merkkautti maaliin uransa ensimmäisen liigapisteensä.

Keskimmäisellä kaksikymppisellä nähtiin huomattavasti ensimmäistä erää nälkäisempi kotijoukkue. Jukureiden aktiivisesta yrityksestä huolimatta onnistui IFK-puolustus Kevin Lankisen johdolla pitämään maalinsa puhtaana. Erän avauskympin painopiste oli stadilaisten puolustuspäässä. Parhaat tekopaikat avautuivat tästä huolimatta IFK:lle. Elkins karkasi läpiajoon yhdeksännen minuutin kohdalla. Tästä kotijoukkue vielä selviytyi. Hetkeä myöhemmin vieraiden ykköskenttä sai lopulta palkintonsa. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Miihkali Teppo ja Robert Leino kiekottelivat paikan Aaltoselle, joka kylmästi pelasi itselleen tyhjän maalin ja laukoi lukemiksi 0-3. Enempää maaleja erässä ei nähty ja tauolle siirryttiin kolmen maalin vierasjohdossa.

Kolmannessa erässä IFK tyytyi puolustamaan johtoaan. Jukurit pääsi lopulta mukaan otteluun neljännellä ylivoimallaan, ajassa 50.52. Jesper Piitulainen kavensi tilanteeksi 1-3. Kotijoukkue sai maalista lisää energiaa ja pisti vieraat lopussa ahtaalle. Lankisen torjunnat sekä maaliraudat pitivät lukemat muuttumattomina, kunnes Johansson sinetöi ottelun loppunumeroiksi 1-4.

Ottelun tilastot.

IFK:lle voitto oli erittäin tärkeä ja joukkue onnistui katkaisemaan orastavan tappioputkensa. Pelit jatkuvat välittömästi huomenna perjantaina, kun KooKoo saapuu Nordikselle. Kiekko tippuu jäähän kello 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!