HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

C-nuoret hurjassa iskussa: Jokerit ja TPS nurin yhteismaalein 12-2

IFK-junnujen viikkoraportti.

Viime viikko toi IFK:n junioreille kolmessa vanhimmassa ikäluokassa kuusi voittoa kahdeksasta pelatusta ottelusta. Nuorten SM-Liigassa Kollit voitti kolmesta ottelustaan kaksi, B-nuorten voittoprosentti kahdesta pelatusta SM-alkusarjan ottelusta oli täysi sata ja C-nuoret puolestaan intoutui SM-sarjan karsinnoissa todelliseen maalien ilotulitukseen otteluissa Jokereita ja TPS:ää vastaan.

Henriksson-Lundell-Mäkiaho-trion yhteistehot 10+12

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa pelaava IFK murjoi Jokereita lauantaina Pirkkolassa pelatussa ottelussa peräti maalein 7-1 ja sunnuntaina TPS:ää vastaan Elisa Areenalla isäntien voittonumeroiksi kirjattiin 5-1. Kahdessa murskavoitossa hyökkäystehojen puolesta kapelimestarin tahtipuikkoa heilutti kapteeni Anton Lundellin johtama ykkösketju laidoillaan Jere Henriksson, sekä Daniel Mäkiaho. Trio teki kahdessa ottelussa IFK:n 12 maalista peräti 10. Lundellin kahden ottelun saldoksi kirjattiin 2+7, Henrikssonin 3+4 ja Mäkiahon kuudesta tehopisteestä viisi oli maaleja.

Jokereita vastaan IFK vyöryi jo avauserässä 4-0-johtoon. Toinen erä päättyi tasan 1-1, mutta kolmannessa erässä IFK oli jälleen numeroidenkin valossa kuskin paikalla kirjaten erävoiton nimiinsä maalein 2-0. Lundellin saldo oli 2+2, Henrikssonin 1+3 ja Mäkiaho laukoi kaksi maalia. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Joonas Sillanpää ja Christoffer Sedoff (1+1). Roope Turunen syötti kaksi maalia ja IFK:n maalissa Matti Fingerroos venyi kiekon eteen 33 kertaa napaten lisäksi yhden syöttöpisteen.

TPS:ää vastaan IFK laukoi kohti maalia 41 kertaa onnistuen maalinteossa viisi kertaa. Mäkiaho (3+1) viimeisteli kolme maalia ja ex-IFK-hyökkääjä Toni Mäkiahon poika tarvitsi aikaa hattutempun tekemiseen reilut 26 minuuttia. Henriksson iski kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön, kun taas ex-IFK-maalivahti Jan Lundellin poika Anton oli syöttäjänä kaikissa IFK:n viidessä maalissa. Fingerroosille tilastoitiin viikon toisesta ottelusta 29 torjuntaa.

Karsintasarjan ykköslohkossa IFK Challenger kärsi lauantaina 1-5-kotitappion HPK:lle. Kotijoukkueen ainoan osuman viimeisteli Tuukka Lilja ylivoimalla toisessa erässä. Miika Siipo IFK Challengerin maalissa urakoi 49 torjuntaa.

Kolleilla kahden voiton viikko

Kollien kolmen ottelun viikko käynnistyi keskiviikkona Espoossa vierasottelulla Bluesia vastaan. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän loppuhetkillä, kun Kollit onnistui viimeistelemään 3-2- ja 4-2-maalit ylivoimalla, joista ensimmäinen syntyi viidellä kolmea vastaan. Voittomaalin laukoi Janne Hämäläinen (1+1) ajassa 56.20 ja loppunumerot 4-2:een sinetöi Juha Jääskä pelikellon näyttäessä aikaa 57.25. Kollit teki ottelussa kolme maalia ylivoimalla. Atte Tuliara avasi maalihanat toisessa erässä vieden vieraat 1-0-johtoon. Kollien 2-1-johtomaalin kolmannessa erässä laukoi Alex Levänen, joka nappasi lisäksi syöttöpisteet ottelun avaus-, sekä voittomaaliin. Niilo Halonen Kollien maalissa urakoi 31 torjuntaa.

Kahden otteluviikon jälkeen Nuorten SM-Liigan kärjessä oleva Porin Ässät haki 2-5-vierasvoiton Elisa Areenalta perjantaina. Jos oli Kollien ylivoimapeli tehokasta kaksi päivää aiemmin Bluesia vastaan, niin nyt oli vastustajan vuoro olla tehokas erikoistilanteissaan, kun Ässät viimeisteli viidestä maalistaan kolme ylivoimalla. Kollit ei johtanut ottelua missään vaiheessa. Isänniltä maalinteossa onnistuivat Dan Nybondas, sekä Atte Huhtela. Haloselle maalissa tilastoitiin 22 torjuntaa.

Sunnuntaina Kollit nappasi kauden kolmannen voittonsa viidestä ottelusta, kun viikonlopun toisessa kotiottelussa ja viikon toisessa Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Kiekko-Vantaa kaatui maalein 3-1. Vieraat lähtivät ensimmäiselle erätauolle 0-1-johtoasemassa, kun Kollien maalissa pelannut ja ottelussa yhteensä 12 kertaa torjunut Anton Ignatius ohitettiin ensimmäisen ja ainoan kerran. Kiekko-Vantaan maali syntyi vain sekunti ennen summeria. Toisessa erässä Kollit iski Miika Laaksosen (1+1) ja Joel Kerkkäsen toimesta kaksi maalia hieman alle kolmessa minuutissa ja tästä ei Kiekko-Vantaa enää noussut. Päätösnumerot 3-1:een laukoi Miro Karjalainen (1+1) kolmannen erän puolivälissä.

B2-nuoret SM-alkusarjan kärjessä, Korhonen 4+2

IFK:n B-nuorten taival SM-alkusarjassa jatkui kotiotteluilla Lukkoa ja HPK:ta vastaan. IFK nappasi hienojen esitysten päätteeksi otteluista kaksi voittoa ja yhteensä viisi pistettä. Lauantaina Lukkoa vastaan ottelun kaikki kolme maalia nähtiin toisessa erässä. Lukko siirtyi 0-1-johtoon ylivoimalla toisen erän alussa, mutta IFK vastasi erän puolivälin jälkeen kahdella maalilla 48 sekunnissa. Maalinteossa onnistuivat Jasper Rannisto, sekä Rasmus Heljanko. Kun kolmas erä oli maaliton, niin IFK:lle tuloksena niukka, mutta ansaittu kotivoitto numeroin 2-1. Jere Huhtamaa kotijoukkueen maalissa torjui 22 kertaa.

Sunnuntaina IFK taisteli hienon 5-4-jatkoaikavoiton HPK:sta. Vierasjoukkue johti ottelua aina viimeiselle minuutille asti maalein 3-4, mutta Oskari Tauriaisen tasoitus 4-4:ään ajassa 59.20 nosti IFK:n jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata hieman alle neljä minuuttia, kunnes Otto Salmi nousi isäntien sankariksi iskemällä voittomaalin ja IFK:lle 5-4-voiton. Ensimmäisessä ja toisessa erässä IFK:lta maalinteossa onnistuivat Noel Pietilä, Otto Etelätalo (1+2), sekä Niklas Nordgren (1+2). Henrik Tikkanen torjui voitto-ottelussa 26 HPK:n laukausta.

B2-nuorten SM-alkusarjassa IFK jatkaa tappioitta neljän pelatun ottelun jälkeen pitäen sarjan kärkipaikkaa hallussaan. Lauantaina IFK kaatoi TPS:n Malmilla maalein 5-2 ja sunnuntaina vierailu Porissa toi 4-2-voiton Ässistä. Molemmissa otteluissa IFK:n tehopelaaja oli 2+1 tehot nakuttanut Anton Korhonen, joka lisäksi laukoi molemmissa otteluissa voittomaalin. Alex Jaakkolan viikon saldo oli kolme tehtyä maalia, joista kaksi syntyi TPS:ää vastaan. Aleksi Blomberg keräsi Ässiä vastaan kolme syöttöpistettä. Henri Räsänen torjui TPS-voitossa 26 laukausta, kun taas Veeti Rönkön saldo Ässiä vastaan oli 35 torjuntaa, sekä yksi syöttöpiste.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Alex Levänen 1+3 (5 ottelua, 2+4=6), Juha Jääskä 1+2 (4, 2+2=4), Miro Karjalainen 1+2 (5, 1+2=3), Atte Tuliara 1+1 (5, 2+1=3), Dan Nybondas 1+1 (5, 1+2=3), Janne Hämäläinen 1+1 (5, 2+3=5), Miika Laaksonen 1+1 (4, 2+1=3)

B-nuoret: Niklas Nordgren 1+2 (4 ottelua, 3+4=7), Otto Etelätalo 1+2 (0, 0+0=0), Jasper Rannisto 1+1 (0, 0+0=0), Onni Nokkosmäki 0+2 (0, 0+0=0), Noel Pietilä 1+0 (0, 0+0=0), Oskari Tauriainen 1+0 (0, 0+0=0), Otto Salmi 1+0 (0, 0+0=0)

C-nuoret: Anton Lundell 2+7 (2 ottelua, 2+7=9), Daniel Mäkiaho 5+1 (4, 5+1=6), Jere Henriksson 3+4 (4, 5+9=14), Christoffer Sedoff 1+1 (4, 1+2=3), Eero Kiiski 0+2 (4, 1+2=3), Roope Turunen 0+2 (4, 1+2=3)

B2-nuoret: Anton Korhonen 4+2 (4 ottelua, 5+4=9), Alex Jaakkola 3+0 (4, 3+0=3), Matts Lehtinen 1+1 (4, 2+1=3), Jesse Pietikäinen 1+0 (4, 1+0=1)

C-Challenger: Tuukka Lilja 1+0 (3 ottelua, 1+0=1), Risto Yli-Hankala 0+1 (1, 0+1=1), Kalle Haapanen 0+1 (3, 0+1=1)