HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: C-nuoret Final Four-lopputurnaukseen

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n C-nuoret taistelivat pääsiäispyhinä SM-sarjan puolivälierissä Rauman Lukon nurin otteluvoitoin 2-1 edeten tulevana viikonloppuna Espoossa pelattavaan Final Four-lopputurnaukseen. Sen sijaan SM-sarjan alemman loppusarjan voittaneen B-nuorten joukkueen kausi päättyi tappioon Ilvekselle pudotuspelien villi kortti-kierroksella.

"Hienoa playoff-kiekkoa kolmen ottelun verran"

C-nuorten SM-sarjassa runkosarjan voittanut IFK kohtasi puolivälierissä Lukon, joka oli selvittänyt tiensä kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan ensin alemman loppusarjan ja sen myötä tulleen playoff-paikan kautta se pudotti ensimmäisellä kierroksella JYPin kesälomalle otteluvoitoin 2-1. Kolmessa pelatussa ottelussa Lukko oli nollannut JYPin kaksi kertaa, mutta puolivälierien avausottelussa IFK:ta vastaan viime viikon perjantaina IFK puhkoi Lukon puolustuksen kolmeen otteeseen jo ensimmäisten reilun neljän minuutin aikana.

Toisessa erässä IFK:n peli romahti totaalisesti ja Lukko nousi lähes käsittämättömän 1-6-erävoiton myötä ottelussa 4-7-johtoon ennen toista erätaukoa. Kun päätöserässä molemmat onnistuivat maalinteossa kerran, nappasi Lukko ottelusarjan kotiedun itselleen 5-8-vierasvoiton myötä. IFK:sta neljä pelaajaa keräsi kahden tehopisteen saaliin: Jules Gallet (1+1), Otto Etelätalo (1+1), Konsta Hirvonen (0+2), sekä Juho-Veikka Kalliokoski (0+2).

Lauantaina Raumalla IFK oli pakkovoiton edessä, jotta kausi jatkuisi. Jälleen avauserässä IFK sai hyvän startin otteluun karattuaan 2-0-johtoon reilun 11 minuutin pelin jälkeen ja tällä kertaa ei joukkue johtoasemassa enää romahtanut, vaan jyräsi lopulta murskaavaan 9-2-vierasvoittoon. Toisessa erässä IFK teki kolme ja kolmannessa erässä neljä maalia. IFK laukoi ottelussa kohti Lukon maalissa pelannutta Alex Mäkelää peräti 70 kertaa! Niklas Nordgren (2+2) ja Hirvonen (0+4) kirjauttivat pöytäkirjaan neljä tehopistettä. Etelätalo (0+3), Elias Vanninen (2+0), Lassi Vitali (1+1), Jere Henriksson (1+1), sekä Eetu Kukka (1+1) olivat muut IFK:n tehopelaajat murskavoitossa.

Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelattiin Helsingissä maanantaina. Kun kahdessa aiemmassa ottelussa oli maaliverkkoja heiluteltu yhteensä 24 kertaa, nyt maaleja nähtiin vain kaksi. Ja niistä molemmista vastasi IFK edeten 2-0-kotivoiton myötä sarjassa neljän parhaan joukkoon ja Final Four-lopputurnaukseen. Hirvosen toisessa erässä ajassa 26.07 tekemä 1-0-avausmaali oli lopulta myös ottelun voittomaali ja loppunumerot 2-0:aan viimeisteli Nordgren (1+1) tyhjään Lukko-maaliin 14 sekuntia ennen päätössummeria. IFK:n maalissa Henrik Tikkanen pelasi nollapelin torjumalla ottelussa 11 kertaa.

– Hienoa playoff-kiekkoa kolmen ottelun verran! Lukko ei sinnikkäältä puolustamiseltaan ja vastahyökkäyksiin perustuvalta pelitavaltaan antanut meille hetkenkään aikaa puhaltaa. Hallittiin kiekollista peliä kaikki kolme ottelua, mutta onnistumiset maalinteossa suhteessa paikkoihin oli luokkaa heikkoa. Lukko oli vastustajana sinnikäs ja hyvin valmennettu joukkue. Tavallaan harmi, että vain toinen voi jatkaa final fouriin, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki paketoi ottelusarjan tapahtumat.

Final Four pelataan tulevana viikonloppuna Espoossa. Välierät pelataan lauantaina ja finaali, sekä pronssiottelu sunnuntaina. IFK kohtaa välieräottelussa TPS:n, joka pudotti puolivälierissä Jokerit kesälomalle otteluvoitoin 2-0 (yhteismaalit 13-5). IFK ja TPS kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Turussa TPS oli niukasti parempi tammikuussa maalein 1-2, mutta kuukausi sitten IFK murjoi Elisa Areenalla turkulaisia peräti maalein 8-2. Runkosarjassa IFK keräsi 14 pistettä enemmän kuin TPS. Toisessa välierässa pelaavat Kärpät ja Blues.

– Saimme erinomaisen yhteisen kokemuksen paineen alla pelaamisesta ja voittavasta pelaamisesta sarjatyyppisessä ottelusarjassa. Nyt hengähdetään hetki ja aloitetaan valmistautuminen loppukahinoihin, Nokkosmäki katsoi kohti tulevaa, kauden päättävää haastetta.

B:n kausi päättyi villi kortti-kierrokselle

B-nuorten SM-sarjan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella IFK avasi Ilvestä vastaan 4-4-kotitasapelillä hukattuaan ottelussa 4-0-johtonsa, mutta toisessa osaottelussa Tampereella viime viikon keskiviikkona Ilves jyräsi 1-5-voittoon ja puolivälieriin. IFK:n ainoan maalin viimeisteli toisessa erässä ajassa 35.42 Lauri Kulmala nostaen IFK:n vielä kahden maalin päähän (1-3). Päätöserässä Ilves kuitenkin viimeisteli vielä kaksi maalia, joista viimeisen tyhjään IFK-maaliin. Anton Ignatius IFK:n maalissa torjui ottelussa 32 kertaa.

B-nuorten pistemiehet pudotuspeleissä: Niklas Nordgren 1+2=3, Joel Kerkkänen 0+2=2, Juho Koivusaari 1+0=1, Janne Hämäläinen 1+0=1, Einari Luhanka 1+0=1, Lauri Kulmala 1+0=1

C-nuorten pistemiehet pudotuspeleissä: Niklas Nordgren 3+4=7, Konsta Hirvonen 1+6=7, Otto Etelätalo 1+4=5, Jere Henriksson 2+2=4, Elias Vanninen 3+0=3, Jules Gallet 2+1=3, Eetu Kukka 1+2=3, Lassi Vitali 1+2=3

Tulevat ottelut

C-nuoret: la 2.4. klo 11.00 (Tapiola 2) IFK-TPS, su 3.4. klo 11.00 tai 12.00 (Metro Areena / Tapiola 2) finaali tai pronssiottelu

Teksti: Jari Hotti @JariHotti