HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Kollit nollasi Jokerit – Saarelainen teki historiaa

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n vanhimmista junioreista Kollit Nuorten SM-Liigassa, sekä C-nuoret SM-sarjassa tekivät viime viikolla paluun tositoimiin reilun viikon mittaiselta maajoukkuetauolta. Kollit voitti molemmat pelaamansa ottelut ja sunnuntaina Jokerit jäi loppuunmyydyllä Elisa Areenalla nollille. C-nuoret puolestaan nollasivat sarjakakkosen Kärpät vieraissa. Kollienhyökkääjä Miro Saarelainen teki viikolla monenlaista seurahistoriaa.

Kolmas peräkkäinen voitto, kuudes nollapeli

Kollien viikko käynnistyi tiistaina Turussa vierasottelulla TPS:ää vastaan. TPS oli hakenut pisteet Helsingistä tammikuussa, joten Kollit lähti matkaan revanssihengessä. Ottelua oli ehditty pelata vain hieman alle kuusi minuuttia, kun vierasjoukkue oli siirtynyt jo 2-0-johtoon Otto Vesikiven ja Janne Hämäläisen (1+1) maalien myötä ja tästä ei kotijoukkue enää toipunut. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kollien johtaessa 3-0, kun Miro Saarelainen onnistui maalinteossa kolmisen minuuttia ennen summeria. Toisen erän TPS vei nimiinsä maalein 1-2. Kollien maalin toisessa erässä laukoi Bastien Maia (1+1). Päätöserässä nähtiin vielä yksi maali, kun Antton Mönkäre (1+1) sinetöi loppunumerot 5-2:een tyhjään TPS-maaliin. Kolleista 11 eri pelaajaa kirjautti ottelusta vähintään yhden tehopisteen. Maalissa Christian Heljanko pysäytti 29 TPS-laukausta.

Sunnuntaina Kollit kohtasi kauden viidennessä Helsingin paikalliskamppailussa Jokerit. Elisa Areenalla täysi katsomo (400 katsojaa) pääsi todistamaan Kollien kolmatta peräkkäistä voittoa ja kauden ensimmäistä voittoa Jokereista. 2-0-voitossa isäntien suurin sankari oli 27 kertaa torjunut ja kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Heljanko, jonka viime viikolla pelattujen kahden voitto-ottelun torjuntaprosentti oli komea 96,6 % (56/58 torjuntaa). Kolleille nollapeli oli kauden kuudes. Maalinteossa onnistuivat Joakim Kukkonen avauserässä, sekä Saarelainen kolmannessa erässä. Kollit laukoi ottelussa kohti Jokereiden maalia 40 kertaa.

Viikon molemmissa otteluissa maalinteossa onnistunut Miro Saarelainen teki seurahistoriaa monellakin eri tavalla. Saarelainen ylitti ensimmäisenä Kollina kautta aikojen Nuorten SM-Liigan runkosarjassa 150 pelatun ottelun rajapyykin. Yhteensä Saarelainen on pelannut nyt Kolleissa Nuorten SM-Liigan runkosarjaa 151 ottelua. Kollien kaikkien aikojen maalipörssissä (runkosarjan ottelut) Saarelainen puolestaan nousi kolmanneksi ohi Marko Rönkön. 71 maalia tehneen Saarelaisen edellä ovat vielä 100 maalin Mika Kortelainen, sekä 75 maalin Paul Högbacka. Kollien kaikkien aikojen pistepörssissä (runkosarja) Saarelainen on kuudentena, edellään Kortelainen (160 tehopistettä), Högbacka (143), Rönkkö (124), Valeri Krykov (115), sekä Joel Paunio (113). Saarelaisella on pisteitä nyt kasassa yhteensä 111 (71+40).

Lentämäki laukoi hattutempun Raksilassa

C-nuorten SM-sarjassa IFK nappasi viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se murskasi lauantaina sarjassa toisena olleen Kärpät vieraissa peräti maalein 7-0 katkaisten samalla oululaisten kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken. Matias Lentämäki avasi maalihanat avauserässä tehden samalla myös ensimmäisen maalinsa SM-sarjassa uran 11. ottelussa. Ja kun ketsuppipullo oli avattu, Lentämäki sinetöi toisessa erässä kahden maalin myötä hattutemppunsa. Neljännen tehopisteensä Lentämäki saalisti syöttämällä Noel Pietilän viimeistelemän 2-0-maalin avauserässä. Anton Lundell keräsi kolme syöttöpistettä ja kahden tehopisteen pelaajia olivat Jere Henriksson (1+1), Joona Aalto (1+1), Otto Etelätalo (1+1), sekä Elias Vanninen (0+2). IFK:n maalissa Henrik Tikkasen nollapeliin vaadittiin 32 torjuntaa.

Sunnuntaina IFK kohtasi KalPan Kuopiossa ja vaikka vierasjoukkue laukoikin kohti isäntien maalia ottelussa yhteensä 35 kertaa päästen lisäksi pelaamaan ylivoimaakin peräti 16 minuutin ajan, maalitili jäi lopulta avaamatta ja haaveet kuudennesta peräkkäisestä voitosta kariutuivat KalPan 0-3-voiton myötä. Tikkanen pelasi viikonlopun toisen ottelunsa IFK:n maalissa ja tällä kertaa torjuntoja kertyi 20. Kolmannen maalinsa KalPa iski tyhjään IFK-maaliin vieraiden hakiessa viimeisellä minuutilla kavennusta ilman maalivahtia.

Nordgen Olympialeijonien pisteykkönen Norjassa

Helmikuun maajoukkuetauolla nähtiin runsaasti IFK:n pelaajia edustamassa Suomea erilaisissa turnauksissa. Alle 16-vuotiaista koottiin kaksi maajoukkuetta, joista ykkösjoukkue pelasi Norjan Lillehammerissa järjestetyissä Nuorten Talviolympialaisissa. Suomi sijoittui neljänneksi ja joukkueen paras maalintekijä, sekä pistemies oli kuudessa ottelussa neljä maalia ja yhteensä kahdeksan tehopistettä nakuttanut Niklas Nordgren. Myös Jasper Rannisto, sekä Konsta Hirvonen pelasivat kaikki Suomen kuusi ottelua ja molempien tilastoihin kirjattiin kaksi syöttöpistettä. Kakkosjoukkue puolestaan pelasi neljän maan turnauksessa Ruotsissa. Suomi voitti Venäjän avausottelussa, mutta kärsi tappiot Ruotsille ja Tshekille. Matias Lentämäki pelasi kaikki kolme ottelua ilman tehomerkintöjä. Henrik Tikkanen pelasi Suomen maalilla Venäjää vastaan ja torjuntoja voitto-ottelussa kertyi 27 (96,4 %).

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen valmistautuminen kevään MM-kisoihin jatkui Raumalla pelatulla viiden maan turnauksella. Suomi voitti turnauksen ja IFK-kaksikko Miro Heiskanen (0+2) ja Juha Jääskä (1+0) nähtiin sinivalkoisten kokoonpanossa kaikissa neljässä ottelussa. Ennen turnausta Suomi kohtasi harjoitusmaaottelussa USA:n häviten maalein 2-3 ja Heiskanen, sekä Jääskä saalistivat tuosta ottelusta yhden syöttöpisteen. Alle 20-vuotiaiden maajoukkue sijoittui Saksassa pelatussa viiden maan turnauksessa toiseksi ja Elias Ulander pelasi kaikki neljä Suomen ottelua (0+1). Vielä viime kaudella Kolleissa pelannut ja täksi kaudeksi Yhdysvaltoihin juniorisarjoihin pelaamaan siirtynyt Sami Tavernier oli Suomen kolmanneksi tehokkain pistemies (3+3=6). Alle 17-vuotiaiden maajoukkue sijoittui Yhdysvalloissa pelatussa viiden maan turnauksessa toiseksi. Teemu Engberg jäi neljässä pelaamassaan ottelussa ilman tehopisteitä.

Kollien pistemiehet: Antton Mönkäre 1+2 (43 ottelua, 14+20=34), Miro-Pekka Saarelainen 2+0 (4, 3+0=3), Bastien Maia 1+1 (34, 14+15=29), Joakim Kukkonen 1+1 (37, 12+10=22), Janne Hämäläinen 1+1 (31, 15+18=33), Oscar Leppänen 0+2 (36, 8+13=21), Robin Ullberg 0+2 (34, 3+5=8), Otto Vesikivi 1+0 (44, 6+9=15)

C-nuorten pistemiehet: Matias Lentämäki 3+1 (12 ottelua, 3+3=6), Anton Lundell 0+3 (11, 0+6=6), Jere Henriksson 1+1 (10, 5+2=7), Joona Aalto 1+1 (10, 8+3=11), Otto Etelätalo 1+1 (12, 5+5=10), Elias Vanninen 0+2 (11, 1+9=10)