HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: Husson johdolla pinnat Jyväskylästä

JYP-IFK 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Taistelu runkosarjan voitosta kiihtyy ja tällä hetkellä siitä näyttää tulevan IFK:n ja Kärppien kaksintaistelu. Stadilaisjoukkue otti keskiviikkoiltana toisen voittonsa JYPistä alle viikon sisällä ja kasvatti eron sarjassa kolmantena olevaan jyväskyläläisjoukkueeseen jo 11 pisteeseen. IFK:n chiefejä keskiviikon pelissä olivat maalivahti Ville Husso ja tehot 1+2 tehnyt puolustaja Yohann Auvitu.

IFK oli terävänä heti alusta lähtien ja karkasi avauserässä kahden maalin johtoon. JYP painosti ja Husso venyi hienoihin torjuntoihin ja 12 peliminuutin jälkeen IFK iski, välittömästi isäntien jäähyn jälkeen. Auvitu ampui viivalta ja Joonas Rask suti irtokiekon maaliin. Erän lopussa syntyneen 2-0-maalin ohjasi Matt Generous, jolle byyri oli kauden ensimmäinen.

Toisessa erässä IFK:lla oli liuta huikeita maalipaikkoja, mutta ennen erän puoliväliä ei maistunut. IFK:n hukattua puolenkymmentä avopaikkaa Tommi Taimi purjehti hyökkäysalueelle, ajoi kohti maalia ja ohjasi Teemu Ramstedtin kovan syötön verkkoon: 3-0. JYPin kavennus syntyi pari minuuttia ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä JYP hallitsi peliä, mutta IFK puolusti kärsivällisesti, eikä suurta hätää ollut missään vaiheessa. Lopussa Auvitu karkasi puolittaiseen läpiajoon ja ampui tyhjään rysään loppunumerot 4-1.

IFK on kaukalossa heti torstaina, jolloin Nordikselle saapuu vieraaksi Tappara. Osta liput matsiin Ticketmasterista, nyt pelataan runkosarjan voitosta!