HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: C-NUORTEN KAUSI KÄYNNISTYI ILOTULITUKSELLA

IFK:n juniorien viikkoraportti.

C-nuorten SM-karsintasarja käynnistyi viikonloppuna neljässä karsintalohkossa. Karsintalohkossa numero kaksi pelaava IFK käynnisti karsinnat todellisella ilotulituksella, kun joukkue kaatoi perjantaina kotonaan KJT-Haukat maalein 15-0.

Lassi Vitalille hattutemppu ja kuusi tehopistettä

IFK hallitsi ottelua heti sen ensihetkistä lähtien, mutta KJT-Haukat onnistui pitämään lukemat vielä avauserässä tasaisena, kun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa maalein 2-0. Toisessa erässä tahti muuttui, kun IFK nakutti toisen kaksikymppisen aikana peräti yhdeksän maalia karaten ottelussa 11-0-johtoon! Päätöserässä IFK onnistui maalinteossa vielä neljästi vieden ottelun nimiinsä lopulta maalein 15-0. IFK laukoi ottelussa kohti KJT-Haukkojen maalia 77 kertaa. Matti Fingerroos IFK:n maalissa pelasi nollapelin torjumalla 11 kertaa. Lassi Vitali (3+3) ja Otto Etelätalo (1+5) keräsivät kuuden tehopisteen saaliin. Eetu Kukka nakutti viisi tehopistettä (1+4). IFK:lta 14 eri pelaajaa kirjautti nimensä tehopisteille ja 15 maalia jakautuivat 12 eri maalintekijän nimiin.

– 12 eri maalintekijää lämmittää valmennusta ja lupaa hyvää jatkoa SM-karsintasarjaan, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi avausottelun jälkeen.

"Vastustajalla ei ollut mitään mahdollisuuksia"

B-nuorten SM-karsinnoissa IFK hävisi perjantaina kotonaan TPS:lle maalein 2-4. TPS avasi ottelussa maalinteon ajassa 6:39 ylivoimalla ja vaikka IFK nousikin kahdesti tasoihin, 1-1:een avauserässä ja 2-2:een päätöserässä, vierasjoukkue nappasi täyden pistepotin Helsingistä iskettyään ottelun voittomaalin ajassa 44:52. Neljännen maalinsa TPS löi tyhjiin 10 sekuntia ennen täyttä aikaa. IFK:lta maalinteossa onnistuivat Atte Huhtala ja Atte Kauppinen (1+1). Maalissa Anton Ignatius torjui 33 kertaa.

– Meillä oli kovat odotukset tähän otteluun, koska harjoitusten osalta oli suhteellisen hyvä viikko alla. Ottelu lähti kuitenkin heikosti käyntiin ja olimme perässä lähes koko ajan. TPS tuli todella aktiivisesti otteluun ja oli koko ajan askeleen edellä. Puolustimme heikosti ja emme päässeet otteluun mukaan missään vaiheessa, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto harmitteli.

Sunnuntaina IFK matkusti SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan. Kauden avausvoittoaan metsästänyt vierasjoukkue järjesti avauserässä sellaisen ilotulituksen, että kotijoukkue oli hätää kärsimässä heti ensihetkistä lähtien. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin IFK:n johtaessa maalein 4-0. Toisessa erässä IFK onnistui maalinteossa kolmesti, samoin kolmannessa erässä voittaen ottelun lopulta murskalukemin 10-1. Joukkueesta kovimmat tehot kirjauttivat hattutempun laukonut Joel Kerkkänen (3+1), sekä kolmen tehopisteen Teemu Engberg (2+1), Niklas Nordgren (1+2) ja Niko Seppälä (1+2). IFK:n maalissa pelannut Julius Aven torjui 25 kertaa.

– Sisuuntunut, ärsytetty joukkue lähti Lappeenrantaan ja valmistautuminen oli kunnossa. Ottelu lähti heti rullaamaan ja olimme kuskin paikalla, eikä vastustajalla ollut mitään mahdollisuuksia. Hyökkäsimme tehokkaasti ja puolustuspeli oli aikaisempia otteluita paremmalla tasolla. Ensimmäisen erän 4-0 johto naulasi ottelun ja pystyimme rummuttamaan omaa peliämme täydet 60 minuuttia, Kalto hehkutti.

Kärppien päätöserän kiri liikaa Kolleille

Kollien kausi Nuorten SM-Liigassa lähti viikko sitten käyntiin kahdella kotivoitolla, mutta toinen otteluviikko tuotti joukkueelle kaksi tappiota. Lauantaina Kouvolassa KooKoo oli parempi maalein 2-4. Kollit ei johtanut ottelua missään vaiheessa ja yhtenä kompastuskivenä oli tehottomuus ylivoimalla, jota KooKoo tarjosi vierasjoukkueelle yhteensä kahdeksan minuuttia. Maalinteossa Kolleilta onnistuivat avauserässä Oscar Leppänen ja päätöserässä Bastien Maia. Fredrik Groenstrand maalissa torjui 25 kertaa.

Sunnuntaina Elisa Areenalle vieraaksi saapui Kärpät. Avauserässä Kollit karkasi 2-0 johtoon ja toisessa erässäkin kotijoukkue johti jo 4-1, mutta sitkeä Kärpät nousi vielä tasoihin päätöserässä. 4-4 tasoitusmaali syntyi ajassa 58:26 Kärppien pelatessa ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Jatkoaikaa ehdittiin pelata lopulta vain 50 sekuntia, kun Kärppien Janne Kuokkanen laukoi vierasjoukkueen 4-5 voitto-osuman. Kolleista maalinteossa onnistuivat Alex Levänen, Miikka Virta, Sebastian Ilola ja Valtteri Lemmetty. Henrik Borgström syötti maaleista kaksi ja maalissa Santeri Lipiäinen torjui 39 kertaa.

Kollien pistemiehet: Henrik Borgström 0+3 (4 ottelua, 2+5=7), Bastien Maia 1+1 (4, 4+2=6), Alex Levänen 1+0 (3, 1+0=1), Miikka Virta 1+0 (2, 1+0=1), Oscar Leppänen 1+0 (4, 2+0=2), Sebastian Ilola 1+0 (4, 1+1=2), Valtteri Lemmetty 1+0 (4, 1+0=1)

B-nuorten pistemiehet: Joel Kerkkänen 3+1 (4 ottelua, 4+2=6), Niklas Nordgren 1+3 (4, 2+5=7), Teemu Engberg 2+1 (2, 2+1=3), Atte Kauppinen 1+2 (4, 2+3=5), Niko Seppälä 1+2 (4, 1+6=7)

C-nuorten pistemiehet: Lassi Vitali 3+3, Otto Etelätalo 1+5, Eetu Kukka 1+4, Jasper Rannisto 2+1, Elias Vanninen 1+2