live
0-0

FALCK TIETURVA: B-nuoret voiton päässä välieristä

IFK-junnujen viikkoraportti.

B-nuorten SM-sarjassa käynnistyivät viime viikolla pudotuspelit. Runkosarjan kolmannen sijan myötä kotiedun napannut IFK sai vastaansa puolivälierissä HPK:n. Kun kolme ensimmäistä ottelua on nyt pelattu, ovat molemmat voittaneet omat kotiottelunsa ja näin ollen IFK on voiton päässä välieräpaikasta.

Ensimmäinen ottelu pelattiin torstaina Elisa Areenalla. IFK sai otteluun ja pudotuspeleihin unelma-alun, kun se iski avauserässä kolme maalia. Toisen erän alussa HPK kavensi 3-1:een, mutta IFK vastasi heti perään iskemällä kaksi maalia 56 sekunnissa karaten 5-1-johtoon. HPK kavensi toisessa erässä vielä 5-2:een, mutta päätöserän kolmen maalin myötä IFK vei avausottelun nimiinsä murskalukemin 8-2. Kolme pelaaja ylsi kolmeen tehopisteeseen: Lauri Kangas (2+1), Henrik Borgström (1+2), sekä Kristian Vesalainen (1+2). Elias Ulander teki IFK:n maaleista kaksi. Maalissa Christian Heljanko torjui 27 kertaa.

Lauantaina pelattiin Hämeenlinnassa ja jälleen IFK teki ottelun avausmaalin, mutta tällä kertaa vasta toisessa erässä. Henrik Borgströmin ajassa 24.54 viimeistelemä osuma jäi lopulta IFK:n ainoaksi sillä HPK terästäytyi, nousi toisessa erässä tasoihin ja meni vielä ohikin. Ja kun päätöserässä se onnistui maalinteossa vielä kahdesti, loppunumeroiden 1-4 myötä HPK tasoitti voitot 1-1:een. Heljangolle tilastoitiin ottelussa 25 torjuntaa.

Sunnuntaina palattiin takaisin Helsinkiin ja avausottelun tapaan IFK tuli jälleen ryminällä ensimmäiseen erään. Tällä kertaa kotijoukkue teki ensimmäisten 20 minuutin aikana kaksi maalia. Avausmaali syntyi jo ajassa 1.17 ja maalinteossa onnistui Henrik Borgström, jolle maali oli pudotuspeleissä jo kolmas. Sami Tavernierin ylivoimamaalin myötä ensimmäiselle erätauolle poistuttiin IFK:n johtaessa maalein 2-0.

Toisen erän puolivälissä Lauri Kangas kasvatti IFK:n johdon ylivoimalla 3-0:aan. HPK kavensi vielä toisessa erässä 3-1:een, vain 16 sekuntia IFK:n kolmannen maalin jälkeen. Kun päätöserässä nähtiin vielä molemmilta joukkueilta yksi maali, IFK siirtyi 4-1-voiton myötä ottelusarjassa 2-1-johtoon ja näin sillä on tulevissa otteluissa kaksi mahdollisuutta katkaista sarja ja edetä välieriin. IFK:n neljännen maalin päätöserässä laukoi Juha Jääskä. Elias Ulanderin illan saldo oli 0+2. Christian Heljanko torjui 27 HPK-laukausta.

C-nuorille tappio pudotuspelien kenraalissa

C-nuorten SM-sarjan runkosarja saatiin päätökseen viime viikolla. IFK kohtasi viimeisellä kierroksella kotonaan Bluesin ja jo ennen ottelua oli tiedossa se, että nämä joukkueet kohtaisivat myös tulevissa puolivälierissä. Runkosarjan päätöskierroksen ottelussa ratkaistiin enää vain se kumpi saa puolivälieriin kotiedun. Blues karkasi avauserässä 3-0-johtoon ja tästä ei toipunut enää IFK, jonka ainoan maalin laukoi toisessa erässä ylivoimalla Teemu Engberg. Daniel Lebedeff IFK:n maalissa urakoi 48 torjuntaa. IFK keräsi 18 ottelusta 30 pistettä, Blues 31. Puolivälierät käynnistyvät tiistaina Espoon Matinkylässä ja välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

– Ottelussa haettiin asetelmia ja tutustuttiin kaveriin. Me tehtiin suuri määrä puolustuksellisia virheitä ja Lebedeffin loistotorjunnat pitivät numerot 1-3:ssä. Viikon harjoituksissa näitä käytiin läpi ja uskon, että joukkue on valmis taisteluun Matinkylässä, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki katsoi luottavaisena kohti tulevaa.

Runkosarjassa voitot jaettiin tasan 1-1, kun IFK oli helmikuussa vieraissa parempi murskalukemin 7-1.

– Pudotuspelit ovat tämän ikäluokan ensimmäiset ja on mielenkiintoista lähteä taistoon tämän motivoituneen joukkueen kanssa. Joukkue on valmis, Nokkosmäki hehkuttaa.

IFK:n paras pistemies ja maalintekijä runkosarjassa oli 18 ottelussa yhdeksän maalia ja yhteensä 22 tehopistettä viimeistellyt Lauri Kulmala. Joukkueen sisäisen syöttöpörssin vei nimiinsä Kulmalan kanssa yhtä monta tehopistettä tehnyt Onni Nokkosmäki (16 ottelua, 4+18=22), joka sijoittui SM-sarjan syöttöpörssissä viidenneksi. Maalivahdeista Daniel Lebedeff pelasi 12 ottelua torjuntaprosentilla 92,4 % ja Conrad Mölder kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 90,1 %.

B-nuorten pistemiehet: Lauri Kangas 3+2, Henrik Borgström 3+2, Elias Ulander 2+3, Juha Jääskä 2+2, Kristian Vesalainen 1+2

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Teemu Engberg 1+0 (13 ottelua, 6+4=10), Vilho Saariluoma 0+1 (18 ottelua, 7+9=16), Joel Kerkkänen 0+1 (5 ottelua, 3+5=8)

Tämän viikon ottelut

B-nuoret, puolivälierät: ti 10.3. klo 19:15 HPK-IFK, to 12.3. klo 17:50 IFK-HPK (tarvittaessa)

C-nuoret, puolivälierät: ti 10.3. klo 19:20 Blues-IFK, to 12.3. IFK-Blues*, la 14.3. Blues-IFK, su 15.3*. IFK-Blues* (tarvittaessa)