live
0-0

FALCK TIETURVA: B-nuorten voittoputki venyi viiteen

IFK-junnujen viikkoraportti.

B-nuorten joukkue voitti kaikki kolme viikolla pelaamaansa ottelua kasvattaen voittoputken viiden ottelun mittaiseksi. Vuodenvaihteen jälkeen 11 pelaamastaan ottelusta yhdeksän voittanut IFK (93 pistettä) taistelee vahvasti B-nuorten SM-sarjan runkosarjan ykkössijasta yhdessä Jokereiden (95) ja Bluesin (89) kanssa.

Viikko käynnistyi kotiottelulla Pelicansia vastaan. Avauserässä nähtiin neljä maalia ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 2-2. Toinen erä oli maaliton. Ottelun ratkaisu syntyi päätöserässä ajassa 53:15, kun Tino Martikainen laukoi IFK:lle 3-2-johto- ja voittomaalin. Lisäksi IFK:lta maalinteossa ottelussa onnistuivat Miro Heiskanen ja Waltteri Rannisto. Anton Ignatius maalissa torjui 27 kertaa. IFK laukoi ottelussa kohti vastustajan maalia 44 kertaa.

– Saatiin hyvä lähtö peliin ja nopeasti 1-0-johto jonka jälkeen meillä oli lukuisia hyviä maalipaikkoja. Kolmannessa erässä kärsivällisyys palkittiin ja saimme tarvittavan voittomaalin, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto kertasi viikon avausottelun tapahtumia.

Lauantaina IFK ja Pelicans kohtasivat toistamiseen, tällä kertaa Lahdessa. IFK:n kakkosketju oli kovassa iskussa tehden kolme ensimmäistä maalia. Kaksi ensimmäistä syntyi avauserän viimeisten kuuden minuutin aikana ja kolmas toisen erän toisella minuutilla. Bastien Maian saldo oli 2+1, Janne Hämäläisen 1+0 ja ketjun kolmas lenkki Teemu Engberg oli syöttäjänä kaikissa kolmessa maalissa. IFK voitti lopulta ottelun maalein 5-2. Muut vierasjoukkueen maalintekijät olivat Elias Ulander (1+1), sekä Lauri Kangas (1+1). Julius Aven maalissa torjui 18 kertaa.

– Lahdessa hiukan vajetta kokoonpanossa aina huoltoa myöden. Saimme ottelun haltuun heti alusta lähtien. Toisessa erässä hieman karkasi "laukalle". Kolmas erä tasaista ja lopulta meille hyvät vieraspisteet, Kalto riemuitsi.

Sunnuntaina IFK matkusti Lukon vieraaksi Raumalle karaten avauserässä jo 3-1-johtoon. Johto kasvoi toisessa erässä ennen puoliväliä jo 5-1:een. Nämä jäivät lopulta myös ottelun loppunumeroiksi. Maalinteossa IFK:lta onnistuivat Lauri Kangas (2+1) kahdesti, sekä Teemu Engberg (1+1), Joel Kerkkänen ja Sami Lievonen kerran. Janne Hämäläinen ja Oliver Schnitt olivat mukana kahdessa maalissa syöttäjinä. Anton Ignatius maalissa urakoi 36 torjunnan verran.

– Edelleen hiukan vajetta kokoonpanossa ja huoltopuolella. Onneksi Kollien huoltaja Juha Lankinen saapui aamulla hallille pistämään luistimet pelikuntoon, se oli tärkeä asia ottelun kannalta. Toinen erä erittäin vahva meiltä ja 2-0-erävoitto laittoi pelin vahvasti pakettiin. Kolmas erä oli pelailua ja hiukan rikkonainen. Jäähyjä tuli liikaa, mutta työmäärä takasi voiton.

– Viikko oli tuloksellisesti hyvä ja ennen kaikkea työmoraali vahvaa. Poissaoloja oli lukuisia, mutta äijät tekivät hommia erittäin hyvällä sykkeellä koko viikon, Kalto kehui.

Kahdesta kotiottelusta voitto ja tappio

Kollit pelasi viikolla kaksi kotiottelua. Lauantaina SaiPa kaatui maalein 3-2. Samuel Sikstus laukoi Kollit johtoon avauserän viidennellä minuutilla, mutta SaiPa tasoitti reilut kolme minuuttia myöhemmin. Avauserän lopulla Kollit sai kaksi peräkkäistä jäähyä ja kahden miehen alivoimalla se joutui pelaamaan 15 sekunnin ajan. SaiPa ei johtomaalia onnistunut ylivoimalla tekemään, mutta Kollit onnistui alivoimalla ajassa 19:57, kun kahdesta jäähystä sen ensimmäisen ottanut Panu Mieho laukoi isännät 2-1-taukojohtoon. Toisessa erässä nähtiin yksi maali. Jerry Miettusen 3-1-osuma ajassa 30:51 jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi, kun päätöserän ainoasta maalista vastasi SaiPa. Christian Heljanko Kollien maalissa torjui 25 kertaa. Alex Levänen ja Kalle Tervo kirjauttivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

Sunnuntaina vastaan luisteli Ässät jonka Kollit oli voittanut edellisenä viikonloppuna Raumalla maalein 5-2. Nyt Ässät sai revanssin, kun se haki pisteet Elisa Areenalta. Avauserässä nähtiin peräti viisi maalia joista kolme merkittiin Ässien nimiin. Kolleista maalinteossa avauserässä onnistuivat Oscar Leppänen ja Casimir Jurgens. Toisessa erässä Ässät karkasi kahden maalin myötä jo 2-5-johtoon. Kollien sisäisen pistepörssin kärkimies Nico Friman kavensi 3-5:een kolmannessa erässä ajassa 40:08, mutta Ässät kuittasi vain 33 sekuntia myöhemmin 3-6:een. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi. Christian Heljangolle kirjattiin Kollien maalissa 23 torjuntaa.

"Otamme liikaa jäähyjä"

C-nuoret voittivat ensimmäistä kertaa vuodenvaihteen jälkeen kaksi ottelua peräkkäin, kun edellisen viikon päättänyt vierasvoitto KalPasta sai seurakseen lauantaina tulleen kotivoiton Lukosta. Avauserä oli maaliton. Toiselle erätauolle lähdettiin Lukon 1-2-vierasjohdossa, IFK:lta maalinteossa onnistui 1-1-tasoituksen viimeistellyt Lauri Kulmala. Kulmalan maaliin esityön tehnyt Onni Nokkosmäki nousi päätöserässä IFK:n sankariksi onnistumalla maalinteossa kahdesti. Ensin Nokkosmäki tasoitti ottelun 2-2:een ajassa 41:34 ja sama mies laukoi 3-2-voittomaalin ajassa 53:35. Daniel Lebedeff torjui IFK:n maalissa 42 kertaa ja Lukon maalissa pelannut Lassi Lehtinen peräti 52 kertaa.

– Tiukka taisteluvoitto, Lukon maalivahti piti joukkueensa pelissä mukana. Meillä pelintaso ailahtelee edelleen liikaa otteluiden sisällä ja otamme liikaa jäähyjä, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki harmitteli. IFK:lle tuomittiin ottelussa kahdeksan kahden minuutin jäähyä, Lukolle kolme.

Sunnuntaina IFK kärsi 2-5-vierastappion Ilvekselle. Avauserässä maalinteossa kertaalleen onnistunut kotijoukkue ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä karkaamalla ennen toista erätaukoa 5-0-johtoon. IFK kaunisteli loppunumeroita kolmannen erän loppuhetkillä, kun Eero Jääskeläinen ja Niklas Nordgren onnistuivat maalinteossa. Daniel Lebedeff urakoi toisessa ottelussa peräkkäin yli 40 torjuntaa, nyt niitä kertyi 48.

– Ilves sai otteluun lentävän lähdön ja paineisti ensimmäisen kympin hurjasti. Toisessa erässä pääsimme hyvin mukaan, mutta muutama karmaiseva virhe saattoi Ilveksen karkumatkalle johon emme saaneet vastattua, Nokkosmäki kertoi.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Panu Mieho 1+1 (25 ottelua, 9+14=23), Alex Levänen 0+2 (33, 3+11=14), Kalle Tervo 0+2 (34, 1+17=18)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Lauri Kangas 3+3 (11 ottelua, 10+11=21), Teemu Engberg 1+4 (3, 1+4=5), Bastien Maia 2+2 (5, 4+3=7), Elias Ulander 1+2 (9, 2+6=8), Janne Hämäläinen 1+2 (11, 5+4=9)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Onni Nokkosmäki 2+2 (10 ottelua, 2+11=13), Niklas Nordgren 1+1 (3, 1+1=2), Eero Jääskeläinen 1+0 (8, 2+0=2), Lauri Kulmala 1+0 (10, 7+5=12)

Tämän viikon ottelut

Kollit: ke 28.1. klo 19:00 Pelicans-Kollit, la 31.1. klo 16:00 SaiPa-Kollit

B-nuoret: la 31.1. klo 14:50 IFK-Kärpät

C-nuoret: ke 28.1. klo 18:15 Lukko-IFK, la 31.1. klo 17:50 IFK-Kärpät, su 1.2. klo 15:20 IFK-KalPa

Teksti: Jari Hotti