0-0

FALCK TIETURVA: Kolleilla kahden voiton viikonloppu Raumalla

Tsekkaa junnujen viikkokatsaus tästä.

Kahden voiton ja seitsemän pisteen viikonloppu Raumalla

Kollien kauden toinen sarjaturnaus vei joukkueen viikonloppuna Raumalle missä se pelasi kolmen päivän aikana kolme ottelua. Paikasta kevään pudotuspeleihin tiukasti taisteleva Kollit nappasi viikonlopun kamppailuista kaksi voittoa ja seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

Perjantaina Kollit nollasi maalivahti Christian Heljangon (39 torjuntaa) johdolla Nuorten SM-Liigan kärkitrioon kuuluvan TPS:n maalein 2-0. Samalla Kollit katkaisi TPS:n viiden ottelun mittaisen voittoputken. Nollapeli oli Heljangolle kauden toinen. Ottelun voittomaali nähtiin avauserässä ajassa 7:50 Erik Embrichin onnistuessa maalinteossa. Panu Miehon toisen erän osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi. Päätöserässä TPS pääsi hakemaan kavennusmaalia kahdesti ylivoimalla, mutta Kollien taistelu piti turkulaiset maaleitta loppuun asti. Heljangolle tilastoitiin päätöserässä 19 torjuntaa.

Myös lauantaina pelattu ottelu JYPiä vastaan muodostui vähämaaliseksi jännitysnäytelmäksi. Oscar Leppänen vei Kollit 1-0 johtoon toisessa erässä, mutta JYPin tasoitus päätöserän jälkimmäisellä kympillä vei ottelun jatkoajalle. Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Ratkaisu nähtiin lopulta neljännessä parissa, kun ensin Kollien Sami Tavernier epäonnistui omassa yrityksessään ja JYPin Justus Mikkonen onnistui. Näin Kolleille niukka 1-2 tappio ja yksi sarjapiste. Patrik Virtanen Kollien maalissa torjui 36 kertaa. JYPin maalissa pelannut Markus Ruusu joutui ottelussa Kollien todellisen tulituksen kohteeksi, sillä torjuntoja kertyi peräti 52.

Sunnuntaina Kollit kruunasi hienon viikonloppunsa toisella voitolla, kun Ässät kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 5-2. Oscar Leppäsen, Miro-Pekka Saarelaisen ja Markus Järvelän maalien myötä Kollit johti jo 3-0 ennen ottelun puoliväliä. Puolisentoista minuuttia kolmannen maalin jälkeen Saarelainen ja Ässien maalivahti Arttu Kulmala ottivat yhteen ja tämän seurauksena Kulmalalle tuomittiin 5+20 minuuttia ja suihkutuomio. Kollit onnistui maalinteossa toisessa erässä kolme kertaa, kun Kalle Tervo laukoi ylivoimalla tilanteeksi 4-0 kuutisen minuuttia ennen toista erätaukoa.

Päätöserän loppuvaiheilla Ässät nousi vielä kahden maalin päähän. Illan viimeisen ja Kollien viidennen maalin laukoi tyhjiin Nico Friman 52 sekuntia ennen päätössummeria. Kollien maalissa Christian Heljanko torjui viikonlopun toisen voitto-ottelun ja tällä kertaa siihen vaadittiin 20 torjuntaa. Heljanko piti maalinsa puhtaana perjantain ja sunnuntain otteluissa peräkkäin 112 minuutin ja 53 sekunnin ajan.

Kollit on nyt sarjataulukossa sijalla seitsemän, viisi pistettä play off-viivan alapuolella yhdeksäntenä olevaa SaiPaa edellä. Kolmantena olevaan TPS:ään matkaa on kahdeksan pistettä, neljänteen sijaan ja Kärppiin viisi pistettä. Jokerit sijalla kuusi on kolme pistettä Kolleja edellä.

Lauri Kankaalla kahdeksan tehopisteen viikko

B-nuorten kolmen ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona Pirkkolassa, kun Jokerit oli parempi maalein 4-7. Jokerit ratkaisi ottelun kolmannen erän ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana, kun se onnistui maalinteossa kolmesti karaten 3-7 johtoon. IFK kaunisteli loppunumerot 4-7:ään reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Lauri Kangas (2+2) oli mukana kaikissa IFK:n maaleissa. Juha Jääskän saldo oli 1+2. Anton Ignatius IFK:n maalissa torjui ottelussa 25 kertaa.

Viikonlopun kahdesta kotiottelusta IFK nappasi kaksi voittoa, kun lauantaina TPS (6-1) ja sunnuntaina Ilves (5-2) kaatuivat yhteismaalein 11-3. TPS pyristeli kyydissä vielä avauserän ajan (1-1), mutta toisessa erässä IFK karkasi kahden maalin johtoon ja päätöserässäkin joukkue onnistui maalinteossa vielä kolmesti. IFK:lta 11 eri pelaajaa keräsi ottelusta vähintään yhden tehopisteen. Tehokkaimpina TPS:n kaadossa hääri tehopisteet 1+2 nakuttanut Joel Kerkkänen. Julius Avenin iltapuhde IFK:n maalissa piti sisällään vain 11 torjuntaa.

Sunnuntaina ottelussa Ilvestä vastaan ottelun seitsemästä maalista viisi nähtiin päätöserässä. Ilves siirtyi toisessa erässä 0-1 johtoon, mutta IFK tasoitti Joel Kerkkäsen onnistuessa maalinteossa neljä sekuntia ennen toista erätaukoa. Kahdeksan tehopistettä (3+5) viikon kolmessa ottelussa tehoillut ja B-nuorten SM-sarjan pistepörssin kärkeen noussut Lauri Kangas laukoi IFK:n 2-1 johtoon kolmannessa erässä ajassa 48:02, mutta Ilves tasoitti nelisen minuuttia myöhemmin. Kun kolmen tehopisteen (1+2) Oliver Felixson ajassa 56:03 vei IFK:n toisen kerran johtoon siitä ei Ilves enää noussut vaan Juha Jääskä ja Bastien Maia sinetöivät kahdella tyhjiin tehdyllä maalilla IFK:n voittonumerot 5-2:een. Anton Ignatius IFK:n maalissa torjui 33 kertaa napaten lisäksi syöttöpisteen Maian maaliin.

B-nuorten SM-sarjassa pääkaupunkiseudun trio on karannut muilta. Blues johtaa sarjaa, pisteitä sillä on kasassa 87. Jokerit on toisena pisteen ja IFK kolmantena kolme pistettä espoolaisia perässä. Neljäntenä oleva Ilves on jäänyt IFK:sta jo 10 pisteen päähän.

Kolme vierasottelua, kaksi voittoa

C-nuoret ovat pelanneet SM-sarjaa vuodenvaihteen jälkeen nyt kahdeksan ottelua ja joukkueen aiemmissa viidessä ottelussa nähty voitto-tappio vuorotahti jatkui myös viime viikon kolmessa vierasottelussa. Keskiviikkona Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan ottelun ainoaa maalia saatiin odotella aina jatkoajan toiselle minuutille saakka, kunnes Lauri Kulmala ajassa 61:11 laukoi IFK:n 1-0 voittoon. Conrad Mölderin nollapeliin vaadittiin 25 torjuntaa.

Lauantaina IFK vieraili Oulun Raksilassa. Värikkään ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Kärpät karkasi 2-6 johtoon iskemällä toisen kaksikymppisen aikana viisi maalia joista kolme ylivoimalla. Päätöserässä Kärpät teki vielä yhden maalin voittaen ottelun maalein 2-7. IFK:lta maalinteossa onnistuivat Teemu Engberg ja Niko Torikka.

Sunnuntaina IFK haki pisteet Kuopiosta, kun se kaatoi KalPan tiukan taistelun päätteeksi maalein 2-1. Ottelussa vihellettiin peräti 18 kappaletta kahden minuutin rangaistuksia, molemmille yhdeksän. Ylivoimamaaleja ei nähty kuitenkaan tästä huolimatta kuin vain yksi ja se jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. IFK:n Vilho Saariluoma vei vieraat 2-1 johtoon toisessa erässä ajassa 27:53. Kun päätöserä oli maaliton, IFK päätti kolmen vierasottelun viikkonsa hienoon voittoon. Daniel Lebedeff torjui voitto-ottelussa 43 kertaa.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Oscar Leppänen 2+1 (28 ottelua, 5+4=9), Nico Friman 1+2 (40, 20+22=42), Kalle Tervo 1+1 (33, 1+15=16), Miro-Pekka Saarelainen 1+1 (27, 24+9=33), Panu Mieho 1+1 (23, 8+13=21)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Lauri Kangas 3+5 (8 ottelua, 7+8=15), Juha Jääskä 2+4 (8, 2+7=9), Joel Kerkkänen 2+2 (6, 4+2=6), Oliver Felixson 1+3 (8, 2+7=9), Bastien Maia 2+1 (2, 2+1=3), Miro Heiskanen 1+2 (8, 2+2=4), Elias Ulander 0+3 (6, 1+4=5)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Lauri Kulmala 1+3 (8 ottelua, 6+5=11), Teemu Engberg 2+0 (8, 3+3=6), Vilho Saariluoma 1+1 (8, 3+2=5), Onni Nokkosmäki 0+2 (8, 0+9=9)

Tämän viikon ottelut:

Kollit: la 24.1. klo 17:00 Kollit-SaiPa, su 25.1. klo 16:00 Kollit-Ässät

B-nuoret: ke 21.1. klo 19:20 IFK-Pelicans, la 24.1. klo 13:00 Pelicans-IFK, su 25.1. klo 15:30 Lukko-IFK

C-nuoret: la 24.1. klo 13:20 IFK-Lukko, su 25.1. klo 11:00 Ilves-IFK

Teksti: Jari Hotti