logologo
HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

Leinonen:  Vastustajalle ei kannata antaa mitään

IFK:n lennokas laitahyökkääjä Toni Leinonen odottaa perättäisiä pelejä HPK:ta vastaan. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja ”Leiska” on innoissaan pelaamisesta tulikuumien Juuso Puustisen ja Iiro Pakarisen kanssa.

– Tultiin Oulusta keskiviikkona ja jokainen sai harjoitella omatoimisesti ja pitää kropassa vireystilaa yllä. Katsottiin tiistain pelistä hyvät asiat: ensimmäinen erä oli meiltä hyvää peliä mutta toiseen erään se jotenkin lässähti. Tulos ei kerro koko totuutta, Kärpät teki maalit kovalla prosentilla. Se on välillä pienestä kiinni, miten peli lähtee kääntymään, Leinonen niputti kuluvaa viikkoa.

Kaksi peliä samaa joukkuetta vastaan sytyttävät Leinosen.

– Nämä back-to-back –pelit ovat siinä mielessä hyviä, että niissä on vähän playoff –henkeä. Näissä pääsee oikeasti mittaamaan toista joukkuetta. Yksittäiset pelit voivat kääntyä ihan miten vaan, mutta sitten kun on kaksi peliä putkeen, niin siinä oikeasti näkee miten se toinen jaksaa. Se lauantain peli tulee olemaan erilainen, henkinen taistelu. Odotan näitä pelejä ja olen luottavaisin mielin.

Leinonen ei ole tällä kaudella päässyt pisteillä juhlimaan, vaikka harjoituskauden pelit antoivat viitteitä hyvästä alkukaudesta. Leinonen arvioi, että rutinoituneen liigapelaajan tasaiseen suorittamiseen on vielä matkaa.

– Oli paljon muutoksia, paikatkaan eivät olleet jumissa, ehkä sitä vaan mietti liikaa. Huonoja vaiheita tulee kaikille, pitäisi saada pidettyä tekemisen taso yhtä korkeana joka ilta. Vahvana pysyminen ja suosta nouseminen ovat niitä hyvän pelaajan merkkejä.

Päävalmentaja Raimo Summanen on istuttanut nuoren Leinosen samaan ketjuun Puustisen ja Pakarisen kanssa.

– Tuntuu muutenkin hyvältä, pitäisi saada pisteitä aikaiseksi. Iiron ja Pudin kanssa kun pelaa, niin siinä on hyvä paikka saada ketsuppipullo auki.

– Tosin ei sitä kannata stressata liikaa, mutta odotan itseltäni paljon, Leinonen vakavoitui.

Lätkämatsi kestää 60 minuuttia, eikä ottelua voiteta ensimmäisen kympin aikana – saati sitten hävitä. Takaa-ajajaksi joutuminen tekee illasta kuitenkin pitkän ja Leinonen painottaakin startin merkitystä.

– Kyllä siihen alkuun pitää lataa, että olet saman tien valmis. Jos et ole, omissa saattaa soida ja sitten se on paljon vaikeampi lähteä pelaamaan. Se ote pitää ottaa heti pelistä, vastustajalle ei kannata antaa mitään.

IFK-HPK klo 18.30. Liput Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset