HIFKKooKoo
ke 02.10.2024 klo 18:30

Häsmäkkää Nordiksella – Pelicans vei pisteet Lahteen

HIFK-Pelicans 2-5 (2-1, 0-3, 0-1)

Nordiksen lauantaiehtoon tapahtumista voisi kirjoittaa keskipaksun teoksen. Illan lopputuloksena oli seitsemän tehtyä maalia, 151 jäähyminuuttia, kaksi nyrkkitappelua, päähän kohdistunut taklaus ja rutkasti muuta mähinää. Hieman yli 7000 sielua todisti tapahtumarikasta kamppailua, joka nousee viihdearvoltaan syyskuun ykköseksi.

Pelicans haki Nordikselta kuluvan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa jo mainittujen värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmen byyrin marginaalilla. Matsi ratkesi vieraiden napakkaan kakkoserään, jonka turkoosipaidat veivät nimiinsä 3-0. Maalit mieheen pääsivät iskemään Michael Vukojevic, Iikka Kangasniemi ja Konsta Hirvonen.

Ottelun erikoiset episodit alkoivat ajassa 30.18, kun Pelicansin Miro Väänänen karkasi alivoimalla läpiajoon ja rullasi tilanteen päätteeksi HIFK:n maalivahti Roope Taposen yli. Stadilaisten maalinsuulle vaihdettiin nuori slovakki Rastislav Elias. Kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin Iiro Pakarisen ja lahtelaisten Niklas Virtasen nyrkkitappelu. Molemmat päätyivät ennenaikaiselle pesulle niskassaan pelirangaistukset. Toiselle erätauolle lähdettiin vieraiden 4-2-johtoasemassa. HIFK menetti kakkoserän lopussa myös kultakypärä Jori Lehterän. Mies ei enää palannut viimeiseen kolmannekseen. Eskalaation tuoksu leijui ilmassa.

Kolmannessa erässä tunteet kuumenivat entisestään. Konsta Hirvonen ajoi kotijoukkueen tehopelaaja Kristian Vesalaista jäähyn arvoisesti. ”Vessi” vastasi esitettyyn haasteeseen ja lähti itsekin istunnolle. Edellisestä kahinasta ehti kulua vain minuutti, kun seuraava härdelli oli käynnissä. Pelicansin Michael Vukojevic takasi keskialueella Joonas Raskia päähän. Stadilaisten Einari Luhanka ei katsonut esitystä hyvällä. Seurauksena illan toinen nyrkkitappelu ja lisää suihkukomennuksia. Pitkien torikokousten rikkoma matsi nyki hetkittäin eteenpäin kuin pätkivä mopo. Lyhyttä pelijaksoa seurasi yleensä erimielisyyksien aiheuttamat pitkät katkot ja tuomareiden videotarkistukset.

HIFK sai vielä kolmannen erän loppupuolella mahdollisuuden kiivetä ylivoimalla tasoihin, mutta rajusta rumbasta huolimatta tulos jäi laihaksi. HIFK:n molemmat maalit syntyivät avauserässä. Osumista vastasivat Leo Komarov ja Jesse Seppälä.

Pelicansin viimeinen osuma tehtiin tyhjiin, tekijänä Wyatt Kalynuk.