HIFKKärpät
pe 04.10.2024 klo 19:30

HUDAAN VOITTOLAUKAUSMARATONISSA

HIFK-KooKoo 3-4 VL (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Voittajan ratkaisemiseksi vaadittiin Nordiksella kolme erää, jatkoerä ja 19 laukojaparia kestänyt voittolaukauskilpailu, jonka ratkaisijaksi nousi lopulta KooKoon Marcus Davidsson. Kaksi pistettä Nordikselta napannut KooKoo on pelannut kahdeksasta ensimmäisestä matsistaan peräti kuusi yhden maalin marginaalilla.

Tänään sitkeät kymenlaaksolaiset kiipesivät kolmannessa erässä hankalasta kahden maalin (1-3) tappioasemasta tasoihin: ensin Radek Koblizek kavensi kahden miehen yyveellä 2-3:een ajassa 49.20 ja vain 52 sekuntia myöhemmin tilanne oli 3-3, kun Petter Emanuelson löi kiekon stadilaisten maaliin.

HIFK otti ottelun alussa homman haltuun. Ylivoimaorkesteri Töölön Takapotku onnistui juonissaan ajassa 10.58: Iiro Pakarinen tööttäsi kiekon reppuun kuudennen kerran kuluvan kauden aikana, jälleen kerran maestro Jori Lehterän ja tehopakki Luke Martinin esityöstä.

Tsekkihyökkääjä Petr Kodýtek hinasi HIFK:n 2-0-johtoon kauden ensimmäisellä osumallaan toisen erän kuudennella minuutilla. Byyri oli samalla ”Raketin” ensimmäinen HIFK-paidassa. Esityön osumaan tekivät Leo Komarov ja Petteri Lindbohm.

Stadilaisten 3-1-johtomaalin iski Micke Åsten, jolla osuma oli kauden ensimmäinen. Syötöt maaliin merkkauttivat Jesse Seppälä ja Panu Mieho.

Merkittävin uutinen kotijoukkueen leirissä oli ensimmäistä kertaa Liiga-matsin aloittaneen 20-vuotiaan slovakkimaalivahti Rastislav Eliasin vakuuttavat otteet. 2o kertaa torjunut ”Rasto” antoi omilleen rehdin mahdollisuuden voittoon, mutta tällä kertaa piinaavan pitkä voittomaaliskaba kääntyi 7025 katsojan edessä vieraiden eduksi. Varsinaisella peliajalla Elias suoritti muutamia todellisia haamutorjuntoja. Voittomaalikisassa nuori slovakki hoiti hommansa sitäkin tyylikkäämmin torjuen eleettömän varmasti.

Seuraavan kerran HIFK:lla on mahdollisuus kasvattaa pistepottiaan perjantaina. Silloin Nordikselle saapuu Hockey Night -matsissa vieraaksi Oulun Kärpät. Tuo kamppailu alkaa poikkeuksellisesti 19.30.