HIFKIlves
la 12.10.2024 klo 17:00

Muulille tonni täyteen Jukurit-voitossa

HIFK-Jukurit 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Micke-Max Åstenin juhlamatsi 500:n HIFK:ssa pelatun Liiga-matsin kunniaksi alkoi ja loppui positiivisissa merkeissä: stadilaiset kaivoivat kovan taistelun jälkeen kolmen pisteen voiton Nordikselta, jossa kotijoukkueen tulos on viime matseissa ollut laihanpuoleinen.

Avauserässä meininki kaukalossa oli sopuisaa ja säyseää. Peli aaltoili molempiin päihin ja Jukurit pääsi muutamaan otteeseen pyrittämään pitkiä hyökkäyksiä, mutta erän ainoan osuman värkkäsi tuttu osasto, ylivoimaorkesteri Töölön Takapotku: Jori Lehterä (0+2) löysi laserintarkalla syötöllään Iiro Pakarisen (1+0) takatolpalta ja maalilaulu soi. 1-0-byyri oli Pakariselle kauden kahdeksas.

Toisen erän viidennellä peliminuutilla nähtiin matsin tyylikkäin yksilösuoritus, kun Kristian Vesalainen (1+1) huijasi koko Jukureiden puolustuksen ja iski soolon päätteeksi HIFK:n 2-0-johtoon. ”Vessin” byyrin esityön tekivät Lehterä ja nuori puolustajalupaus Niklas Nykyri. Kuusi minuuttia myöhemmin vieraiden Kasper Soini kavensi tilanteeksi 2-1. Näin murtui 25 kertaa torjuneen Niko Hovisen 90 minuuttia 58 sekuntia kestänyt nollataika. ”Papin” torjuntaprosentti kohosi huippulukemiin 96,15.

Kolmannessa erässä ei nähty lisäosumia, mutta ilman tärkeitä tilastomerkintöjä ei kuitenkaan jääty. Illan juhlittu sankari Micke Åsten nahisteli ajassa 57.39 Jukureiden Niclas Nordsäterin kanssa pikkukakkosen arvoisesti. Illan komeimmat aplodit kuultiin, kun kuuluttaja Micke Stenberg kertoi kyseisen jäähyn osuvan grainderi-Åstenin tilastoissa samaan tasalukuun kuin miehen pelaamat matsit: ”Muulin” jäähysarakkeessa patsastelee rangaistusminuuttien kohdalla lukema 500. Miehen matsit ja jäähyminuutit ovat yhteenlaskettuna tasan tuhat.

Ottelun avauskiekon pudotti elinluovutusviikon kunniaksi 13-vuotias Sampo, jolle on suoritettu onnistunut maksansiirto vain vuoden ikäisenä. Sampo kävi myös lukemassa HIFK:n avausviisikon pukuhuoneessa ennen matsia. Nuorukainen suoriutui molemmista tehtävistä kiitettävin arvosanoin.

Voittonsa ansiosta HIFK nousi Liigassa sarjakakkoseksi.

HIFK:n ja Jukureiden väliset matsit saavat jatkoa jo ylihuomenna. Silloin HIFK matkustaa Mikkeliin, jossa kiekko putoaa jäähän 18.30.