HIFKTPS
ke 16.10.2024 klo 18:30

HURMOSTA NORDIKSELLA – HIFK LIIGAYKKÖSEKSI

HIFK-Ilves 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Entisen suomalaisen selostajan sanoin: Nordiksella oli lauantaina suuren urheilujuhlan tuntua. Täyteen nuijittu jäähalli sai nauttia kauden parhaasta Liiga-kiekosta, joka tarjosi kotiyleisölle intensiivistä viihdettä koko rahalla. Mainio Timo Brass Band tanssitti stadilaisia läpi ottelun, neljään kertaan katto oli lentää taivaan tuuliin, kun HIFK löi kiekkoja Ilveksen maaliin.

Ensimmäisen hurmoshengen sai aikaiseksi Kristian Vesalainen, joka pyssytti HIFK:n ylivoimalla 1-0-johtoon ajassa 10.04. Maalin syöttäjät löytyvät osastolta usual suspects: asialla Jori Lehterä (0+3) ja hattutempulla + neljän pisteen illalla nautiskellut Iiro Pakarinen (3+1). HIFK-fanit saivat pidätellä hengitystään läpi avauserän, sillä tarjolla oli osumaan johtaneen ylivoiman lisäksi kaksi muutakin yyveetä. HIFK loi paikkoja lähes liukuhihnalta, mutta ylärima ja onni pelastivat tamperelaiset lisätakaiskuilta.

Jos ensimmäinen erä oli viihdyttävä, toisen alku oli miltei Hollywoodia. ’Operaatio Härköne’ pistettiin toimeen heti ensimmäisellä minuutilla. Iiro Pakarinen löi kiekon Ilveksen verkkoon kaksi kertaa 56 sekunnin sisään. Taululla oli lukemat 3-0 kun pelikello näytti aikaa 21.43. Nordiksen tunnelma jäljitteli pleijarifiilistä.

Kolmannessa erässä Ilves hyökkäsi HIFK:n kimppuun kuin verottaja. Peli painui pitkiksi pätkiksi stadilaisten päätyyn, mutta tolppien välissä seisoi pitkä mies, joka ehti kiekon eteen kerta toisensa jälkeen. 30 kertaa torjunut Niko ”Pappi” Hovinen pelasi kuin enkeli ja nappasi kauden toisen nollapelinsä. Suhdeluku on kunnossa ottaen huomioon, että Hovinen pelasi vasta kolmannen ottelunsa.

Illan suurimmaksi sankariksi ja stadilaisyleisön lietsojaksi noussut Iiro ”Rudi” Pakarinen viimeisteli lopulta puhtaan hattutemppunsa tyhjiin, kun kellossa oli 58.39. Byyri oli ”Rudille” kauden 11:s. Kapellimestari Lehterä syötti Pakarisen jokaisen osuman. Myös Luke Martin ja Petr Kodýtek pääsivät pisteille (0+1).

Voitolla HIFK nousi Liigan piikkipaikalle.