HIFKKärpät
pe 01.11.2024 klo 18:30

HIFK EDELLEEN VOITTAMATON BÖNDELLÄ

HPK-HIFK 3-4 VL (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 0-1)

Tour de Bönden osa 2 Hämeenlinnassa oli mennä mönkään. HPK jyräsi jatkoajalla, mutta Niko Hovisen superseivit veivät matsin lopulta rankkariskabaan, jossa illan sankariksi nousi Kristian Vesalainen. ”Vessi” huiputti HPK-vahti Sami Rajaniemen ja piti tappiottoman vierassaldon hengissä. HIFK:n voittoputki on nyt peräti seitsemän ottelun mittainen.

Stadilaisten onnistujat löytyivät tänään Hovisen lisäksi sekä konkari- että junioriosastolta. Aatu Karjalainen iski Liiga-uransa ensimmäisen byyrin toisessa erässä ja gonamiehet Lehterä (1+1) sekä Pakarinen (1+1) piinasivat HPK:ta vaihto toisensa perään. Vähemmän yllättäen myös vitjan kolmas osa Kristian Vesalainen pääsi ratkaisubyyrinsä lisäksi mukaville pisteille (0+2). Pappi HIFK:n byyrissä pelasi jälleen kuin enkeli. Torjuntoja haravanvarresta kaukaloon palanneelle maalivahdille kertyi 21.

Ottelun iloisin mies on eittämättä 19-vuotias Karjalainen, joka saa nukkua seuraavan yön uransa avausmaalikiekko tyynyn alla. Kysymykseen ensimmäisestä byyristä ”Karjiksella” oli ytimekäs vastaus.

– Tuntu niin s******n hyvältä.

Avauserässä joukkueet vaihtoivat ylivoimamaaleja päittäin. Ensimmäisenä pääsi iskemään yyveeorkesteri Töölön Takapotku, Jori Lehterä laulatti HIFK:n fanikulmausta ajassa 3.20. Stadilaisten johto-osumaa seurasi vimmattu HPK-painostus, joka tuotti tuloksen Fredrik Granbergin pikkukakkosen aikana. HPK löi pelin tasoihin vajaa neljä minuuttia ennen erätaukoa. Eetu Tuulolan 1-1-maalia tuijotettiin videolta minuuttikaupalla kunnes ratkaisu löytyi.

Toisessa erässä HIFK lisäsi kaasua ja peli kääntyi oranssipaitojen päätyyn. Iiro Pakarinen iski HIFK:n 2-1-johtoon kauden 15:llä maalillaan ajassa 26.25. Viisi minuuttia myöhemmin Karjalainen tälläsi avausmaalinsa lähietäisyydeltä Santeri Hartikaisen (0+1) rystynamupassista. Nuoren kollin raivokas tuuletus korkeassa polviasennossa jää verkkokalvoille alkukauden yhtenä mieleenpainuvimmista kuvista. Myös Kasper Lundell sai syöttöpisteen Karjalaisen osumaan.

– Ihan selkärangasta se tuuletus lähti. En pystyny pidättelemään itteeni, hymyili Karjalainen.

HPK sai kiinni takaa-ajofiiliksestä viimeisessä erässä, kun Olli Korhonen kavensi tilanteeksi 2-3 ajassa 52.22. Viisi minuuttia myöhemmin Rinkelinmäen desibelit nousivat punaiselle: Jesse Kiiskinen tasoitti ylivoimalla kellon näyttäessä 57.17. Yhdeksän sekuntia ennen summeria Pappi Hovinen pelasti HIFK:n jatkoajalle kiekon pompittua lähes maaliviivalla. Sama mies hoiteli stadilaiset voittolaukauksille HPK:n höyryttyä vaarallisesti stadilaisten päädyssä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. HIFK pysyy edelleen voittamattomana vierasjoukkueena. Myös sarjan piikkipaikka säilyi. Seuraavan kerran HIFK kolistelee Lahteen. Keskiviikkona vastassa on paikallinen Pelicans.