logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

IFK:lle jatkopaikka CHL:ssä! – Elkinsille hattutemppu

IFK-Skellefteå 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)

CHL:n alkulohkon viimeinen ottelukierros päättyi IFK:n osalta Nordiksella upeaan 5-3-kotivoittoon. Voitto tiesi sitä, että IFK varmisti paikkansa CHL:n pudotuspeleissä. Neljännesvälierät pelataan kaksiosaisina 4.11. ja 11.11. IFK:n vastustaja selviää perjantaina järjestettävässä arvonnassa.

Lähtökohta tiistai-illan matsiin oli kova, sillä IFK:lla oli vastassa kaksi kertaa peräkkäin Ruotsin mestaruuden voittanut joukkue. Tappio olisi tiennyt CHL-pelien loppumista. IFK oli huomattavasti paremmassa vireessä kuin joukkueiden kohdatessa Ruotsissa kaksi viikkoa sitten. Siitä huolimatta alku ei luvannut hyvää, sillä vierasjoukkue siirtyi johtoon Arttu Luttisen jäähyn aikana kolmen minuutin pelin jälkeen. Kuitti tuli onneksi jo seuraavassa vaihdossa, kun Corey Elkins tasoitti Joonas Raskin upeasta syötöstä.

– Oli tärkeä saada heidän avausmaali nopeasti kuitattua. Takaa-ajoasemassa on vaikeaa pelata, silloin kun joukkue tarvitsee voiton, Elkins sanoi.

Kun avauserää oli jäljellä kuusi minuuttia, Elkins vei IFK:n johtoon ammuttuaan kiekon hienon harhautuksen jälkeen yläpesään.

– Näin Ville Peltosen tekevän tuollaisen harhautuksen about 30 kertaa viime kaudella ja ajattelin yrittää samaa, Elkins sanoi.

– Tämä oli meiltä kokonaisuudessaan paljon parempi matsi kuin mihin pystyimme heidän kotihallissaan. Meillä oli hyvä käsitys siitä, miten he pelaavat ja pystyimme vastaamaan.

Jasse Ikonen ampui IFK:n toisessa erässä johtoon ja peli näytti jo selvältä, kun Mika Partanen teki hienon soolomaalin 52. minuutilla. Skellefteå laittoi kuitenkin lopussa pystyyn hurjan myllytyksen, joka tuotti kaksi maalia. IFK kesti viimeisen minuutin myllytyksen ja Elkins pääsi neljä sekuntia ennen loppua tuuppaamaan kiekon tyhjään maaliin ja sai hattutempun täyteen. Ville Husso pelasi jälleen upean ottelun ja torjui 33 laukausta.

Tsekkaa matsin maalikooste täältä.

Seuraavan kerran CHL:ää pelataan siis vajaan kuukauden päästä ja vastustaja selviää perjantaina.

IFK pelaa seuraavan kerran perjantaina, jolloin Nordikselle saapuu TPS. Flabat voit skaffata täältä ja perjantaina klyyvarit kohti Nordista!

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset