logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Kahden matsin viikonloppu edessä

Matti Lamberg odottaa innolla IFK-debyyttiään Nordiksella.

Pitkä odotus alkaa olla ohi ja torstai-iltana Nordiksen ovet aukeavat jälleen. IFK pelaa tällä viikolla kaksi CHL-matsia petoluolassa ja panoksena jatkopaikka. Torstaina vieraaksi saapuu saksalainen Krefeld Pinguine ja lauantaina moninkertainen Tanskan mestarijoukkue SønderjyskE Vojens.

IFK kaatoi kaksi viikkoa sitten vieraissa tämän viikon vastustajat, mutta molemmat erittäin niukasti. Krefeld johti vielä kolmannen erän alussa kahdella maalilla ja SønderjyskE karkasi alussa 3-0-johtoon, ennen kuin IFK sai unihiekat hierottua silmistään. Tämän viikon vastustajia ei ole siis ole mitään syytä aliarvioida.

Huominen peli on iso hetki monelle pelaajalle. Joukkueen uusille pelaajille se on ensimmäinen matsi Nordiksella punaisessa pelipaidassa. Yksi heistä on rajuja taklauksia jakeleva Matti Lamberg.

– Tätä on odotettu. Toivottavasti paikalla on paljon väkeä, niin päästään näyttämään, millainen IFK on tänä vuonna. Se on kova, taisteleva ja älykäs, Lamberg sanoo.

IFK:n pitää klaarata tämän viikon matsit kunnialla, jotta alkulohkosta olisi asiaa jatkopeleihin. Krefeldillä on vielä isompi paine voittaa, sillä joukkueen pistetili on vielä avaamatta.

– Heillä pelin henki on se, että ovat todennäköisesti ulkona jatkosta, jos häviävät. Kuten vieraspeleissä nähtiin, nämä ovat kaikkea muuta kuin läpihuutopelejä.

– Krefeldillä on kovia äijiä ja taitoa. Viime pelissä kun saivat paikan, kiekko oli nopeasti maalissa. Meidän pitää pelata hyvin, että saadaan pisteet matseista. Nämä ovat kovia pelejä ja samanlaiseen hölmöilyyn ei ole varaa kuin miten reissussa pelit aloitimme, Lamberg sanoo.

Lauantain pelissä on luvassa mukavaa ohjelmaa, sillä matsin jälkeen IFK:n pelaajat ovat tapaamassa kannattajia Brewer’s Streetillä. Pelaajat saapuvat paikalle noin 15 minuuttia pelin päättymisen jälkeen, joten nimmarivihkot ja kamerat messiin ja lauantaina peliin.

Flaboja matseihin myy Lippupalvelu.

Näytä kaikki uutiset