Kone käynnistyi hitaasti – IFK:lle voitto CHL-avauksessa

SønderjyskE-IFK 4-5 vl. (3-0, 1-2, 0-2, 0-0, 0-1)

IFK:n taival CHL:ssä ei lähtenyt aivan lennokkaasti käyntiin, mutta joukkue sai kairattua Tanskasta niukan voiton vieraspelissä yllättävän pirteästi pelannutta SønderjyskEä vastaan.

Matsin avauserä oli kuin pahin painajainen. IFK:lle sattui kardinaalivirheitä liukuhihnalta ja kotijoukkue viimeisteli paikoistaan erittäin tehokkaasti. SønderjyskE johti avauserän jälkeen peräti 3-0.

IFK:n peliin tuli toisessa erässä ryhtiä ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin stadilaisjoukkueen luisteluvoima alkoi purra. Erän alussa Jasse Ikonen avasi IFK:n maalihanat, mutta pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue karkasi vielä kerran kolmen maalin johtoon. Erän puolivälin jälkeen Lauri Taipalus kavensi 2-4:ään ja IFK:n takaa-ajo alkoi.

– Vastustaja käytti tehokkaasti paikkansa avauserässä. Meidän valmius ei ollut samalla tasolla. Sitten pääsimme paremmin mukaan ja saimme ansaitusti palkinnon, HIFK-luotsi Joonas Tanska kertoi.

Tanska ei myönnä, että HIFK olisi lähtenyt tanskalaisen vastustajan kimppuun takki auki.

– Valmistauduimme huolellisesti koko alkuviikon. Vastus oli tiedossa, mutta toteutus ei onnistunut. Lopulta toivuimme ja hallitsimme pelin loppua.

Kolmas erä alkoi IFK:n kannalta mainiosti, kun heti ensimmäisellä minuutilla Teemu Ramstedt vapautti upealla syötöllä Robert Leinon maalintekoon. Kolmas erä meni kuitenkin kynsien pureskeluksi ja tasoitusta jouduttiin odottamaan viimeiselle minuutille. Kun 58 sekuntia oli jäljellä, Taipalus latasi siniviivalta kiekon maaliin ja vei matsin jatkoajalle. Kun maaleja ei nähty, ottelu ratkaistiin voittomaalikisassa.

Tomas Zaborsky onnistui IFK:n ensimmäisenä laukojana ja Ville Husso torjui kaikki tanskalaisjoukkueen laukaukset. Matti Kuparinen laittoi kiekon vielä pussiin IFK:n kolmantena laukojana ja varmisti voiton.

Tsekkaa alla olevasta videosta kaksi maalia ampuneen Taipaluksen haastattelu.

IFK matkustaa ottelun jälkeen yöksi Hampuriin ja jatkaa huomenna matkaa Krefeldiin, jossa se kohtaa lauantaina saksalaisjoukkue Krefeld Pinguinen.