Reissu Ruotsiin tuotti kauden ensimmäisen CHL-tappion

Skellefteå-IFK 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Vieraspelistä Skellefteåssa tuli tilille kauden ensimmäinen tappio CHL:ssä. Liikkuva ja erittäin taitava kotijoukkue pystyi paineistamaan IFK:ta kiekonmenetyksiin. Avauserässä IFK pystyi laittamaan kampoihin, mutta toisessa erässä hallinta oli täysin kotijoukkueella. Kolmannessa erässä IFK pystyi vastaamaan vauhtiin ja peli tasoittui.

Corey Elkins teki kolmannen erän puolivälissä päivänselvän maalin, mutta jostain käsittämättömästä syystä erotuomarit eivät hyväksyneet sitä. Syy jäi täydeksi arvoitukseksi, sillä irtokiekko ei ollut Skellefteån veskarin hallussa.

Ville Husso oli IFK:n maalilla jälleen erittäin hyvä, eikä voinut maaleille mitään. Skellefteå iski avausmaalinsa ylivoimalla, kun Suomessakin pelannut Daniel Widing ampui poikittaissyötöstä 1-0. Sama mies oli asialla toisen erän lopussa. Widing sai upean syötön takatolpalle ja pisti kiekon tyhjiin. Kolmannen erän lopussa Skellefteå teki päätösnumeroiksi 3-0 onnekkaalla pompulla.

IFK on J-lohkossa edelleen toisena, mutta tarvitsee pisteitä päästäkseen jatkoon. Lohkovaiheen jälkeen jatkoon menevät kaikkien 11 lohkon ykköset ja viisi parasta kakkosta.

IFK pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun vierasottelussa on vastassa TPS. Seuraava kotimatsi on lauantaina, kun Lukko saapuu Nordikselle. Flabat lauantain matsiin voit skaffata Lippupalvelusta.