live
0-0

Tällainen on IFK:n illan vastustaja

SønderjyskE on vauhdikas joukkue, jossa on paljon Tanskan maajoukkuepelaajia.

Neljä Tanskan mestaruutta kuuden vuoden sisällä voittanut SønderjyskE Vojens on maan selkeä ykkösjoukkue. Metal Ligaen on ollut kymmenen vuoden ajan kahden joukkueen kaksintaistelua. SønderjyskE ja Herning ovat molemmat voittaneet viisi mestaruutta sitten kevään 2005.

IFK:n videovalmentaja Ari Halttunen kävi viime viikolla Tanskassa katsomassa SønderjyskEn harjoituspelin. Joukkueesta irtosi mukavasti tietoa, jonka avulla IFK pystyy paremmin valmistautumaan illan matsiin.

– Hyökkäyksessä on tanskalaiseen tapaan erittäin hyvin luistelevia pelaajia. Joukkueessa on paljon Tanskan maajoukkuepelaajia, Halttunen kertoi.

– Joukkueessa on pelaajia, jotka ovat tehneet Tanskan pääsarjassa luokkaa 50 tehopistettä kaudessa viime vuosina. Joukkueen pelaaminen ei ole järin organisoitua, mutta hyvien pelaajien ansiosta se on kotikaukalossaan varmasti vaarallinen jengi.

Yksi mielenkiintoinen tuttavuus on joukkueen maalivahti Jeff Frazee. Hän on pelannut urallaan 187 ottelua AHL:ssä ja ollut yhdessä NHL-pelissä luukkuvahtina. SønderjyskE on joukkue, jonka aliarvioimalla tilaa itselleen ongelmia. Ainakin se on varmaa, että illalla Vojensin hallissa on karnevaalimeininki.

– Joukkueella on erittäin äänekkäät fanit ja heille ja koko seuralle pelit meitä ja lauantaina Skellefteåta vastaan kuuluvat varmasti kauden kohokohtiin.

SønderjyskEn joukkueessa on pelannut vuosien saatossa 14 suomalaispelaajaa. Heistä tunnetuimmat ovat viime kauden vahvistukset Anssi Rantanen ja Pauli Levokari sekä Mikko Manner (2000-2001), joka työskentelee nykyisin Kärppien apulaisvalmentajana.

SønderjyskEn pelaajalista

Joukkueen avainpelaajat: Jeff Frazee, Cory Quirk, Mads Bødker, Kim Lykkeskov, Patrick Asselin, Michael Eskesen, Nick Dineen, Tyler Gotto

Valmentaja: Dan Ceman
Perustettu: 2004
Saavutukset: Viisi Tanskan mestaruutta (2006, 2009, 2010, 2013, 2014)
Kotiareena: SE Arena (kapasiteetti 5000)
Kotisivu: http://www.soenderjyske.dk/

Näytä kaikki uutiset