Välieräpaikka jäi haaveeksi – IFK:lle tappio Göteborgissa

Frölunda-IFK 5-3 (1-0, 1-1, 3-2)

CHL:n puolivälierien toinen osaottelu päättyi IFK:n kahden maalin tappioon Frölundaa vastaan. IFK oli voittanut ensimmäisen osaottelun Nordiksella numeroin 2-1, joten Frölunda HC eteni CHL:n välieriin yhteismaalein 6-5. IFK:n ottelut tämän kauden CHL:ssä päättyivät tähän.

Avauserässä kotijoukkue oli odotetun vahva. IFK oli alussa hyvin mukana vauhdissa, mutta kolme peräkkäistä jäähyä antoi vahvan otteen Frölundalle. Kotijoukkue teki avausmaalinsa toisesta ylivoimastaan, kun Mats Rosseli-Olsen teki maalin edestä numeroiksi 1-0. Niissä numeroissa mentiin ekalle erätauolle.

Toinen erä alkoi heikosti ja vajaan kahden minuutin pelin jälkeen Frölunda siirtyi 2-0-johtoon. Sen jälkeen IFK heräsi taistelemaan ja pelitapahtumat tasoittivat huomattavasti. 25 minuutin kohdalla Robert Leino pääsi Nikolai Goldobinin syötöstä terävään vastahyökkäykseen ja ampui tulisen rannarin vasempaan ylänurkkaan. Toisessa erässä ei nähty enempää maaleja.

Kolmannessa erässä IFK sai maalihanat auki. Corey Elkins tasoitti pelin 2-2:een. Robin Figren vei kuitenkin Frölundan uudelleen johtoon ja Mathis Olimb ohjasi kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

IFK nousi vielä taisteluun mukaan, kun Goldobin teki hienon esityön ja Leino ampui illan toisen maalinsa. Frölundan jatkopaikan ratkaisseen osuman teki Figren, kun matsia oli jäljellä 50 sekuntia.