IFK:lle makea voitto – Nordiksella huikea tunnelma

IFK-HC Davos 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Joukkueet taistelivat kaukalossa viimeiseen sekuntiin asti, mutta fanit tekivät Nordiksella tiistaina pelatusta CHL-pudotuspeliottelusta upean tapahtuman. HIFK Fan Club, Stadin Kingit ja Kamraatit yhdistivät voimansa B-päädyssä ja tuloksena oli mahtava fiilis läpi ottelun.

Jatkoon menijä ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta selviää kahden ottelun yhteistuloksen perusteella, joten voitolla IFK otti pienen askeleen kohti neljännesvälieriä. Voitto tai tasapeli kahden viikon kuluttua Davosissa pelattavassa ottelussa vie IFK:n jatkoon. Yhden maalin tappio varsinaisella peliajalla vie matsin jatkoajalle ja kahden tai useamman maalin tappio tietää Davosille jatkopaikkaa.

Matsin tärkeys näkyi kovana tempona, joka pelissä oli alusta loppuun. IFK oli avauserässä kuskin paikalla ja Joonas Rask ampui joukkueen 1-0-johtoon ylivoimalla ajassa 9.24. Toisessa erässä luisteluvoimainen vierasjoukkue pääsi paremmin peliin sisään ja sai aiheutettua IFK:lle muutaman jäähyn. Vaarallisia paikkoja syntyi IFK:n maalille, mutta Ville Husso pelasi jälleen erinomaisen matsin.

Kolmannen erän alussa Davosin Marc Wieser pääsi yksin läpi ja tasoitti ottelun, mutta kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Rask iski illan toisen maalinsa. Byyri syntyi lähes samoilta jalansijoilta kuin avauserässä, tällä kertaa syöttäjä oli Arttu Luttisen sijaan Teemu Ramstedt. IFK:n johto piti loppuun asti ja Davosiin matkustetaan parin viikon päästä yhden maalin johtoasemassa.

– Ensimmäinen erä oli hyvää peliä, mutta kahdessa seuraavassa olimme jaloissa. Ylivoima oli hyvällä tasolla ja sillä saimme tarvittavat maalit, sanoi IFK:n valmentaja Pekka Kangasalusta.

– Ylivoima ja Husson loistopeli olivat tärkeimmät voiton avaimet. Paikat tulivat pyöritysten päätteeksi. Saimme liikutettua kiekkoa ja äijät lähtivät myös liikkeelle. Saimme Davosin neliön juoksemaan ja siitä repesi välejä, joista saimme syötöt Raskille. Ylivoima oli tänään selkäydinpelaamista, ja ratkaisut tulivat pelaamisen kautta, Kangasalusta sanoi.

Ottelun tilastot

IFK pelaa seuraavan kerran himassa jo torstaina. Silloin vastaan tulee rajusti viime kaudesta parantanut TPS. Lippuja matsiin voit ostaa Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset