IFK:n CHL-vastustajat: Esittelyssä Linköping HC

IFK kohtaa ruotsalaisen Linköping HC:n vieraissa sunnuntaina 30.8. ja kotona Nordiksella torstaina 3.9.

Kolmas joukkue CHL:n A-lohkossa on ruotsalainen huippujoukkue Linköping HC. Joukkue on ollut tasaisesti SHL:n kärkikastissa vuosien ajan ja on kenties jopa lohkon ennakkosuosikki. IFK kohtaa Linköpingin kotona 3.9. kello 18.30. Lippuja matsiin voit ostaa Lippupalvelusta.

Linköping HC

Perustettu: 1976
Saavutukset: kaksi SHL:n hopeamitalia (2007, 2008). Nordic Trophyn mestaruus 2008.
Kotihalli: Saab Arena (kapasiteetti 8500)
Nettisivu: http://www.lhc.eu/

Tähtipelaajia

Jonas Junland
Linköpingistä kotoisin oleva Jonas Junland on yksi joukkueen fanien suurimmista suosikeista. 18-vuotiaana liigajoukkueeseen noussut Junland siirtyi parikymppisenä NHL-seura St. Louis Bluesiin. Seikkailu Pohjois-Amerikassa kesti kuusi vuotta, minkä jälkeen Junland palasi kotikaupunkinsa joukkueeseen kaudelle 2013-2014. Kahden viime kauden aikana hän on ollut yksi parhaista puolustajista Ruotsissa ja vahvistanut asemaansa fanien sydämissä.

Daniel Rahimi
Tuleva kausi on Rahimin neljäs Linköpingissä, johon hän siirtyi naapurikaupungin HV71:stä. Uransa ensimmäisillä SHL-kausilla Rahimi ei noussut tähdeksi, mutta Linköpingiin siirtymisen jälkeen hän teki lopullisen läpimurtonsa ja nousi maajoukkuetason pelaajaksi. Hän on edustanut Ruotsia kahdessa viime MM-turnauksessa. Rahimi on isokokoinen ja fyysinen pelaaja. Hän pelasi Junlandin pakkiparina viime kaudella ja kaksikkoa pidettiin yhtenä SHL:n parhaimmista pakkipareista.

Broc Little
Pienikokoinen ja nopea laitahyökkääjä on älykäs hyökkäyspään pelaaja. Little on pelannut urallaan kolme kautta Ruotsissa ja ollut jokaisella kaudellaan yksi sarjan tehokkaimmista pelaajista. Viime kaudella hän tulitti SHL:ssä 28 maalia Linköpingin riveissä ja oli liigan tehokkain pelaaja. CHL:ssä Little teki tehot 5+5=10.

Päävalmentaja: Dan Tangnes

Uudet pelaajat kaudelle 2015-2016
Niklas Persson, Andrew Gordon, Garrett Roe, Nick Sörensen

Legendaarisia pelaajia
Mike Helber, Stefan Jacobsson, Mats Andersson, Fredrik Emwall, Magnus Johansson

Muuta

IFK:n Daniel Grillfors on pelannut kaikissa kolmessa CHL:n A-lohkon joukkueissa. Hän edusti Linköpingiä kahden kauden ajan ja oli yksi joukkueen luottopuolustajista.

Linköping HC:n maskotin nimi on Sture. Hän on hyvin kiltti leijona, mutta tietää, milloin pitää vetää taisteluilme päälle. Sture nähdään jäällä Linköpingin kotipeleissä juuri ennen joukkueen tuloa jäälle yleisöä innostamassa.

GM Fredrik Emwallin kommentit vastustajista

IFK Helsinki
”Olemme pelanneet IFK:ta vastaan Nordic Trophyssa. Matsit ovat olleet tasokkaita ja hyvin intensiivisiä. Joukkueella on mielenkiintoinen miehistö koossa tulevalle kaudelle.”

SC Bern
”Bern on ollut yksi parhaista joukkueista Sveitsissä kymmenen viime vuoden aikana. Muutamia profiilipelaajia on lähtenyt, mutta tilalle on tullut mielenkiintoisia Sveitsin maajoukkuepelaajia ja ulkomaalaisvahvistuksia. Joukkue saa kotipeleissä uskomattoman hienoa tukea faneiltaan.

Kiekkosanastoa

Aloitus = tekning
Paitsio = offside
Kiekko = puck
Maila = hockeyklubba
Maali = mål
Jäähy = utvisning
Erotuomari = domare

Näytä kaikki uutiset