logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

CHL: IFK ETENI JATKOON HUIKEAN TRILLERIN JÄLKEEN

IFK-TPS 5-4 vl. (yhteismaalit 6-5)

CHL:n ensimmäisestä pudotuspelikierroksesta tuli huikea trilleri, kun IFK ja TPS lähtivät tasatilanteesta vääntämään jatkopaikasta. Matsi eteni tasaisena alusta loppuun ja ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa. Siinä IFK onnistui kahdesti maalinteossa ja TPS vain kerran. IFK eteni voiton myötä CHL:ssä 16 parhaan joukkoon.

TPS meni kahden minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon, mutta IFK iski avauserässä kaksi kertaa. Jasse Ikonen tasoitti ajassa 12.26 maalin edustalta ja neljä minuuttia myöhemmin Corey Elkins ampui läheltä 2-1 Juhamatti Aaltosen upean syötön jälkeen.

Toisessa erässä TPS sai heti alusta lähtien hyvän vaihteen silmään ja hallitsi peliä. Ilkka Pikkarainen teki tasoitusmaalin jo ajassa 20.48 ja reilut kaksi minuuttia myöhemmin Topi Taavitsainen vei turkulaiset johtoon. IFK tuli kuitenkin tasoihin 33 minuutin jälkeen, kun Micke Åstenin veto upposi takanurkkaan. Miro Heiskanen nappasi maaliin jo illan toisen syöttöpisteensä.

Kolmannessa erässä IFK näytti etenevän voittoon, kun Teemu Eronen lämäsi tolpan kautta kiekon maaliin kuusi minuuttia ennen loppusummeria. TPS kuitenkin tasoitti viimeisellä minuutilla, kun Elmeri Eronen suti irtokiekon Kevin Lankisen taakse ajassa 59.06.

Jatkoajalla paremmat paikat oli IFK:lla. Tommi Taimin lämäri osui ylärimaan ylivoimapelissä ja Oskari Setänen TPS:n maalilla torjui useita vaarallisia laukauksia.

Voittomaalikisassa IFK:lta onnistuivat Juuso Puustinen ja Corey Elkins. TPS:n ampujista maalin teki vain Ilkka Heikkinen.

Voitto siis IFK:lle numeroin 5-4 ja jatkopaikka CHL:ssä yhteismaalein 6-5.

Ottelun tilastot

Täältä löydät videot ottelun maaleista.

Näytä kaikki uutiset