SVEA MATSIRAPORTTI: Lennart Petrell: ”Kun on niin hyvä laukaus, niin se menee sisään vaikka ei edes yrittäisi”

Skellefteå AIK - IFK 3–4 ja (1–1, 1–0, 1–2, 0–1)

IFK matkusti Pohjois-Ruotsiin tavoittelemaan CHL:ssa jatkopaikkaan oikeuttavia pisteitä. Lähtökohtaisesti stadilaiset tarvitsivat vähintään yhden pisteen – loput riippui Italiassa pelatusta HC Bolzanon ja puolalaisen GKS Tychyn välisestä ottelusta.

Vauhdikas ensimmäinen erä

Ensimmäinen erä alkoi hieman hapuillen kummankin joukkueen osalta. Harhasyöttöjä nähtiin molemmissa päissä.

Erän edetessä IFK pääsi vastustajaa nopeammin peliin mukaan. Korkea karvaus tuotti ruotsalaisjoukkueelle vaikeuksia ja stadilaiset olivat kotijoukkuetta enemmän kiekossa.

Muutama rohkea haasto keskialueella tuotti myös ensimmäisen vitosen aikana pari vaarallista ylivoimahyökkäystä IFK:lle. Paras paikka avautui pakki Ville Varakkaalle, joka pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä Teemu Engbergin loistavasta esityöstä. Kätisyydet eivät aivan kohdanneet ja Varakkaan rystylaukaus painui ohi AIK-maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 4:41, kun IFK pelasi ylivoimaa. Tommi Santala siirsi kiekon viivalle vierasjoukkueen parhaalle pistemiehelle, Teemu Eroselle. ”Ertsi” heitti ranteella kiekon ruuhkaan, mistä lätkä löysi tiensä lopulta Juhani Tyrväisen kautta maalin kattoon.

Kotijoukkue pääsi vielä erän lopulla tasoittamaan. AIK pääsi pyörittämään pitkän vaihdon IFK-päädyssä ja lopulta Juhamatti Aaltonen sai Emil Djuselta loistosyötön. ”Juhis” ampui ranteella kaikessa rauhassa etukulmasta ohi hyvin torjuneen Atte Engrenin.

Jäähyjen värittämä toinen erä

Toisessa erässä nähtiin kasapäin rangaistuksia. IFK pelasi loistavaa alivoimaa ja Atte Engren torjui mainiosti maalillaan. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen yrittämään pitkän ajan kahden miehen ylivoimallakin, mutta kumpikaan ei omastaan onnistunut.

Kotijoukkue osui kuitenkin erän toisella ylivoimallaan. Oscar Möllerin kova lämäri löysi tiensä IFK-verkkoon jostain Engrenin pelivälineiden kautta ja AIK johti 2–1.

Ottelu kuumeni, kun peliä oli pelattu 35 minuuttia. IFK:n Lucas Lessio taklasi matalassa asennossa ollutta AIK-pelaajaa ja taklaus tuomittiin päähän kohdistuneeksi. Ruotsalaisjoukkueen Johan Alm lähti painimaan Lession kanssa ja tuomareilla oli työ saada miehet erotettua toisistaan. Lessio lähetettiin lopulta pukuhuoneen puolelle ja AIK pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa.

Upea venyminen

Kotijoukkue sai kolmannen erän alkuun illan kolmannen maalinsa. Osuman jälkeen AIK piti ottelussa hirvittävää vauhtia yllä ja IFK:lla oli vaikeuksia pelinsä avaamisessa.

Ennen erän puolta väliä IFK:n Teemu Eronen väläytti pelisilmäänsä. ”Ertsi” löysi upealla syötöllään Skellefteån oman pojan, Markus Kankaanperän takakulmalta. ”Kanki” iski lätkän puolityhjään rysään ja peli oli 2–3.

Ottelun vauhti vain kiihtyi loppua kohden ja IFK haki vimmatusti tasoitusta. Viimeiset minuutit stadilaiset pelasivat kuudella miehellä ja paine oli AIK:n päädyssä. Lopulta yritys palkittiin ajassa 58:50. Kyle Quincey lähetti viivalta kiekon maalille, mistä se kimposi vapaana olleelle Tyrväiselle. ”Julle” iski illan toisellaan kiekon tyhjiin ja peli oli tasan 3–3.

IFK otti lopussa vielä aikalisän ja haki kolmea pistettä viimeisen minuutin ajan ilman maalivahtia. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat paikkansa. Lopulta ratkaisu syntyi ajassa 63:11. Lennart Petrell voitti hyökkäyskulmassa oman miehensä ja laukoi olemattomasta kulmasta voittomaalin.

– Tiesin, että jos heitän kiekon nyt maalille, niin veskari ei saa sitä kiinni ja ehdin irtokiekkoon ensimmäisenä. Kun on niin hyvä laukaus, niin sehän menee sisään välillä vaikka ei edes yrittäisi, naureskeli IFK-kapteeni ottelun jälkeen.

– Nyt lähdetään jännäämään Bolzanon-ihmettä!

Bolzanon-ihme jäi tällä kertaa näkemättä, sillä italialaiset voittivat oman ottelunsa 6–4 ja IFK jäi alkulohkoon.