Kolme pistettä tulikuumasta CHL-avauksesta!

ZSC Lions Zürich - HIFK 0–3 (0-0, 0-0, 0-3)

Champions Hockey League pyörähti käyntiin torstaina. HIFK kohtasi ensimmäisellä kierroksella ZSC Lionsin Zürichissä.

Erikoistilanteiden sävyttämä matsi Hallenstadioniolla eteni pitkään maalittomana. Stadilaiset rummuttivat ottelussa peräti 37 laukausta kohti Ludovic Waeberin vartioimaa maalia, joista päälle 20 kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta ilman tulosta.

Kolmanteen erään HIFK sai salama-alun. Hyökkääjä Otto Paajanen voitti kaksinkamppailunsa maalin edessä ja löi 1–0-maalin nopean hyökkäyksen päätteeksi ajassa 41:23. Syöttöpiste osumaan merkittiin Micke Åstenille.

Alle minuutti edellisestä juhlittiin jälleen HIFK:n maalia. Sebastian Dyk tiputti kiekon hyökkäysalueella siniviivalta nousseelle puolustaja Rony Ahoselle. Ahonen taituroi tyylikkäiden harhautusten päätteeksi kiekon Zürichin maalin kattoon ja stadilaiset 2–0-johtoon.

Jere Innala ampui loppulukemat 3–0 tyhjään Zürich-nuottaan reilu minuutti ennen täyttä aikaa.

Vierasjoukkueen maalilla Michael Garteig torjui kaikki 24 Zürichin laukausta ja kirjasi tililleen nollapelin.

Ottelun lopussa nähtiin vielä muutama pystypaini, joista tuomittiin rangaistusminuutteja. Kaikkiaan matsissa jaettiin 234 jäähyminuuttia.

Ottelun tilastot löytyvät CHL:n kotisivuilta.

HIFK avasi CHL-taipaleensa maukkaalla kolmen pisteen voitolla. Urakka jatkuu heti lauantaina Tsekissä Mladá Boleslavin vieraana.