Peltonen: Hienoa, että katsomossa oli yleisöä

HIFK palasi nopeasti voittokantaan CHL:ssä torstaisen tappion jälkeen voittamalla Mlada Boleslavin.

Viime viikolla HIFK ja Mlada Boleslav kävivät kovan taistelun pisteistä, joka päättyi HIFK:n 2-1-voittoon jatkoerässä. Lauantai-iltana Tikkurilassa voittolukemat olivat samat, mutta tällä kertaa HIFK varmisti voiton jo varsinaisella peliajalla.

Mlada Boleslav meni ottelussa johtoon toisen erän alussa Adam Raškan ylivoimamaalilla. HIFK tasoitti muutama minuutti ennen erätaukoa Elis Heden osumalla. Kolmannen erän alussa Eero Teräväisen tarkka kuti löysi tiensä verkkoon ja HIFK pääsi juhlimaan voittoa.

– Todella sitkeä esitys meiltä ja henkisesti hyvä suoritus. Voitto ei tullut helpolla. Mlada Boleslav paineisti peliämme tosi paljon ja tuli fyysisesti päälle. Eivät he hirveästi syöttöketjuja saaneet aikaiseksi, vaan tulivat enemmänkin laitojen kautta, ja he vaihtoivat nopeasti pelin suuntaa, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen analysoi ottelua.

– Tämä oli meiltä parempaa pelaamista kuin viime viikolla heitä vastaan. Hyökkäyspelaamisemme oli parempaa, vaikka teimme vain kaksi maalia. Erikoistilannepelaamisessa onnistuimme tappamaan aika monta jäähyä, vaikka yhden he onnistuivat tekemään. Halosen Niilo pelasi pitkästä aikaa ja esitti hyvää maalivahtipeliä, Peltonen jatkoi.

Voitolla HIFK nousi lohkon jaetulle kärkipaikalle Frölundan kanssa. Molemmilla joukkueilla on neljän pelin jälkeen kahdeksan pistettä. Joukkueet kohtaavat toisensa vielä lokakuussa kahdesti. Samaan aikaan Lions Zürich hengittää niskaan pisteen päässä.

– Tämä oli meille tärkeä pistesaalis ja seuraavaksi on Frölunda head-to-head –otteluissa. Kaikki on omissa käsissämme, mutta samaan aikaan tiedämme kuinka kova joukkue Frölunda on.

– Nämä ovat upeita pelejä ja olisi mahtava päästä jatkamaan näitä. Nyt oli hienoa, kun katsomossa oli yleisöä ja hyvä tunnelma. Toivottavasti saisimme myös Liigan alkuun yleisöä katsomoihin, Peltonen luotasi katsetta jo eteenpäin.

HIFK kohtaa seuraavaksi Frölundan kotikentällä 5.10.

Näytä kaikki uutiset