logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Vain voitto riittää – HIFK matkaa Frölundan vieraaksi

HIFK lähtee takaa-ajoasemista lohkovaiheen päätöskierrokselle.

CHL:n lohkovaihe huipentuu HIFK:n osalta tiistaina Göteborgissa. Vastassa on yksi Euroopan kovimmista joukkueista, Frölunda HC. Joukkueet kohtasivat viime tiistaina Stadissa ja Frölunda otti tiukassa ja tasokkaassa matsissa vierasvoiton numeroin 3-2.

Pudotuspeleihin etenee kaksi joukkuetta ja B-lohkossa kolmella jengillä on vielä saumat jatkoon. Vain tshekkiseura Mladá Boleslavin kohtalo on selvä, sillä ei ole asiaa jatkoon.

HIFK on lohkossa kolmantena, kolme pistettä Frölundaa jäljessä. Toisena on sveitsiläinen ZSC Lions, kaksi pistettä HIFK:n edellä.

Tasapisteissä sijoituksen ratkaisevat keskinäiset ottelut. Ensisijaisesti ratkaisevat pisteet, sitten maaliero ja jos sekin on tasan, ratkaisee korkein tehty maalimäärä yhdessä keskinäisessä ottelussa.

Keskinäisissä peleissä HIFK on piirun verran Zürichiä edellä. Molemmat voittivat vieraissa, mutta keskinäisten pelien maaliero on HIFK:n hyväksi 3-2. Zürich kohtaa tiistaina kotonaan Mladá Boleslavin.

Tässä mahdolliset skenaariot tiistain ottelukierroksella:

  • HIFK menee jatkoon vain, jos se voittaa Frölundan
  • Kahden pisteen voitto riittää, jos Boleslav voittaa Zürichin varsinaisella peliajalla
  • Jos Zürich saa vain yhden pisteen, HIFK:lle riittää kolmen pisteen voitto Frölundasta millä tahansa lukemilla
  • Kolmen pisteen voitto Frölundasta riittää jatkoon, mikäli HIFK voittaa vähintään kahdella maalilla tai numeroin 4-3.
  • Mikäli Zürich, HIFK ja Frölunda päätyvät tasapisteisiin (11), jatkoon menevät Zürich ja HIFK. Kolmen joukkueen keskinäisistä otteluista niillä olisi enemmän pisteitä kuin Frölundalla.

 

Näytä kaikki uutiset