OMEN BY HP & HREDS: Enemmän e-urheilua kuin koskaan aiemmin

Suomessa järjestetään ennätysmäärä esports-skaboja ja hREDS on mukana taistelemassa rahapalkinnoista.

Maailmaa ravisteleva viruspandemia ja sen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyt päätökset ovat vaikuttaneet merkittävästi myös ammattiurheiluun. Yleisötapahtumien järjestäminen on perustellusti kielletty globaalisti lähes kaikkialla ja sen myötä eri urheilulajien käynnissä olleet sarjat on keskeytetty joko määrittämättömäksi ajaksi tai kokonaan meneillään olleen kauden osalta.

Myös suuria tulevia urheilutapahtumia on jouduttu siirtämään. Koronaviruksen vaikutukset urheilutapahtumiin maailmalla ovat merkittävät.

E-urheilu puolestaan voi vallitseviin olosuhteisiin nähden hyvin ja Helsinki REDSin CS:GO-joukkueen turnauskalenteri on ilahduttavan täynnä. Suomessa järjestetään nyt enemmän turnauksia kuin koskaan aiemmin.

– Esportsin etu on siinä, että turnauksiin osallistuminen ja niiden seuraaminen ei ole paikkaan sidottu, kertoo hREDSin General Manager Christer Kasurinen.

– Tämä on kaikin puolin äärimmäisen surullinen tilanne, mutta meidän on samalla nähtävä tässä mahdollisuus. Kun muu maailma pysähtyy, jatkaa esports kulkuaan internetissä ja katsojaluvut ovat tällä hetkellä ennätyskorkealla.

Uusitulla rosterilla

HREDSin vuosi 2019 päättyi kahteen kakkossijaan Telia Esports Seriesissä sekä Finnish Esports Leaguessa.

Joulukuussa joukkueen rivit vahvistuivat, kun mukaan tuli 23-vuotias Samu ”Samppa” Kylmälä.

– Samppa on kova tekemään duunia ja kehittämään itseään ja joukkuetta, Kasurinen kertoo.

– Siinä missä menetimme yksilövoimaa, saimme kokonaisuuteen paremmin sopivan pelaajan.

Vuoden 2020 puolella hREDS on osallistunut Assembly Winter sekä Lantrek turnauksiin. Kummassakin turnauksessa joukkue jäi palkintorahasijojen ulkopuolelle, mutta joukkueen GM on luottavainen tulevaisuuden suhteen.

– Alkuvuosi on ollut muutoksen vuoksi hankala. Yhdenkin pelaajan muutos tuo omat haasteensa joukkueen suorittamiseen. Olemme treenanneet paljon ja kokeilleet uusia juttuja ja suoritusvarmuus tulee näkymään tuloksen muodossa.

HREDS on ilmoittautunut jo mukaan neljään CS:GO-turnaukseen, joista osa on käynnissä. Kaikki matsit on seurattavissa suorana ja maksutta verkossa.

Ota hREDSin somekanavat seurantaan Twitterissä ja Facebookiissa ja pysyt mukana ajankohtaisissa tapahtumissa.

 

Tulevat turnaukset Ajankohta Palkintopotti
Elisa Viihde Spring Challenge 20.3.-12.4. 10000€
Telia Esports Series 19.3.-7.5. 40000€
Rainmaker OPEN 21.3.-14.6. 60000€
FEL CS-liiga TBA 50000€

Näytä kaikki uutiset