logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

hREDS kolmanneksi Elisa Nordic Championshipissa!

HIFK:n esports-jengi hREDS on vahvistanut asemiaan Suomen nokkimisjärjestyksessä.

hREDS sijoittui viikonloppuna huipentuneessa CS:GO-pelin Elisa Nordic Championshipissa kolmannelle tilalle. Välierissä lauantaina joukkue otti vähän karummin lukua Suomen ranking-kakkoselta Havulta, mutta sunnuntain pronssiottelussa Kova Esportsia vastaan nähtiin huikea trilleri, jossa hREDS hoiti voiton Stadiin.

Sunnuntain matsissa riitti käänteitä. Ensimmäisenä pelatussa Inferno-kartassa hREDS pyöritteli Kovaa ensimmäisen puoliskon ajan, mutta 10–1-tilanteessa tapahtui käsittämätön käänne. Kova kiri hREDSin johtoa kiinni ja meni jopa ohi, mutta lopussa hREDS sai juonen päästä kiinni ja puristi voiton 16–14. Toisena pelatun Nuken voitti 16–12, mutta kolmantena pelattu Overpass-kartta oli hREDSin näytöstä.

– Se matsi olisi voinut olla meille 2–0, mutta tehtiin virheitä, jotka Kova käytti hyödykseen, kertoo hREDSin Mikko ”xartE” Välimaa.

– Havua vastaan peli ei lähtenyt ollenkaan käyntiin. Ei vaan oltu paikalla, en tiedä oliko sitten jännitystä. Oli kyllä todella tiukka vastuskin.

Havun haastaminen ei nyt onnistunut, mutta viime syksyn ja tämän talven aikana hREDS on vahvistanut asemiaan Suomen CS-skenessä. hREDSissä tapahtui pelaajavaihdos viime vuoden lopussa, kun joukkueen kokenut sotaratsu Pasi ”Vormisto” Koskinen lopetti CS-uransa. Tilalle valittiin nuori ja erittäin lupaava Joona ”Sm1llee” Holmström. CS on niin herkkä peli, että yhden pelaajan vaihtuminen laittaa koko koneiston hetkeksi sopeutumistilaan.

– Meidän on pitänyt treenata uusia juttuja, kun joukkueeseen tuli pelaajavaihdos. Kun joukkueen sisäisissä rooleissa tapahtuu muutos, kaikkien pitää vähän sovittautua, että yhteispeli alkaa sujua. Nyt ollaan päästy vauhtiin ja saatu treenattua enemmän karttoja, joita pystytään pelaamaan, Välimaa sanoo.

CS:ssä pelataan seitsemää eri karttaa ja turnauksissa joukkueet pääsevät vuorotellen valitsemaan, mitä pelataan ja mitä ei pelata. Ennen matsin alkua on siis mahdollista saada ”bännättyä” niitä karttoja, joita oma joukkue ei pelaa erityisen hyvin, tai niitä, joissa vastustaja on parhaimmillaan. hREDSin vahvimmat kartat ovat olleet Inferno ja Overpass, juuri ne, jotka joukkue voitti sunnuntaina Kova Esportsia vastaan.

Elisan turnauksessa taakse jääneet Kova ja SJ Gaming ovat hREDSin pitkäaikaisia ja tasaväkisiä kilpakumppaneita, mutta nyt nokkimisjärjestys näyttää olevan menossa uusiksi.

– Me ollaan kehitytty ja otettu muita joukkueita kiinni, Välimaa sanoo.

hREDS on tulessa taas tänä iltana, kun joukkue kohtaa ESEA-turnauksessa puolalaisen Tarczynskin. Matsi alkaa kello 20.00 ja voit seurata sitä hREDSin Twitch-kanavalla.

Näytä kaikki uutiset