HIFK:lla ja Kiekko-Espoolla kauden ensimmäinen paikallisottelu

HIFK lähtee torstaina haastajana naapurikaupungin joukkuetta vastaan. Ottelu pelataan Tapiolan harjoitushallissa.

Jääkiekon Naisten Liigan sarjanousija HIFK ja hallitseva Suomen mestari Kiekko-Espoo pelaavat torstaina ensimmäisen keskinäisen paikallisottelunsa. Ottelua on joukkueiden parissa odotettu pitkään.

K-Espoo ja HIFK kohtasivat elokuussa harjoitusottelussa ja tuolloin espoolaisjoukkue voitti numeroin 5–0.

– Siitä päivästä on menty joukkueena paljon eteenpäin, mutta tietysti olemme ehdottomasti edelleen haastajia. K-Espoossa on monta maajoukkuepelaajaa ja joukkueessa on valtava määrä kokemusta voittamisesta. Tämä peli on meille hyvä mittari siitä, missä nuori joukkueemme tällä hetkellä menee, sanoo päävalmentaja Saara Niemi.

– Näemme varmasti paljon tunnetta jäällä. Olemme saaneet pelata kovia matseja alkusyksyllä ja nyt nähdään missä meidän tasomme on suhteessa Suomen kärkeen.

HIFK:n naisten joukkueen, eli Stadin Gimmojen kapteeni Karoliina Rantamäki palaa ottelussa pelaamaan 12 vuoden takaista joukkuettaan vastaan Espooseen.

– Onhan tässä erityinen fiilis. Sain aikoinaan kokea Espoossa hienoja hetkiä, kahdeksan Suomen mestaruutta Espoo Bluesin riveissä aikoinaan voittanut IFK-hyökkääjä sanoo.

K-Espoo on sarjataulukon ykkösenä otettuaan 14 ottelusta 39 pistettä. HIFK:lla on kasassa 19 pistettä ja joukkue on sarjataulukossa sijalla seitsemän. Matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan on yksi piste.

HIFK perusti naisten jääkiekon edustusjoukkueen keväällä 2018 ja aloitti pelaamisen Mestiksessä. Nousu Naisten Liigaan tapahtui heti ensimmäisen kauden päätteeksi.

K-Espoon tehokkain pelaaja on tällä kaudella ollut Annina Rajahuhta (16+13=29), joka on Liigan pistepörssissä sijalla kolme. HIFK:n tehokkain on Emmanuelle Passard, jonka pistesaldo on 14 ottelun jälkeen 10+6=16.

Näytä kaikki uutiset