Gimmoille tyylipuhdas voitto viikonloppuna

IFK–RoKi 6–0 (0-0, 3-0, 3-0)

Helsingin IFK:n ja sarjanousija RoKi:n kauden ensimmäinen kohtaaminen Naisten Liigassa pelattiin Kauniaisissa IFK:n yhteistyöseura GrIFK:n kotihallissa. Ottelun ensimmäinen erä oli HIFK:n hallintaa, mutta erässä ei vielä päästy tehojen makuun. HIFK hoiti kaksi alivoimaa tyylikkäästi, viimeisenä lukkonaan maalissa tänään pelannut maalivahti Kiia Lahtinen. Avauserän torjunnat: Lahtinen 6 ja Janika Järvikari RoKi 16.

Ottelun toisessa erässä päästiin jo maalienkin makuun. Ottelun avausmaalin teki ajassa 31.58 Johanna Kemppainen Miressa Mäkelän hyvästä esityöstä ja kulmanoususta. Tämän jälkeen IFK:lle puhallettiin rangaistus, jonka aikana puolustaja Anni Hietaharju teki kauden avausmaalinsa ja ensimmäisensä HIFK:ssa. Syöttäjinä Kemppainen ja kapteeni Karoliina Rantamäki. Tilanne IFK:lle 2-0. Ajassa 39.42 nähtiin toinen kauden avausmaali hienolla rannelaukauksella. 3-0-numerot ampui taululle puolustaja Mikaela Saukkonen, syöttäjinä Emmi Juusela ja Henni Virtanen. Torjunnat toisessa erässä Lahtinen kaksi ja Järvikari 23.

Kolmannessa erässä HIFK jatkoi hyvällä sykkeellä. Ajassa 45.23 puolustaja Hietaharju teki ottelun toisen maalinsa. Upeaan maaliin hienon esityön teki Krista Parkkonen. Tämän jälkeen molemmat joukkueet saivat yhdet jäähyt kunnes maalilaulu soi seuraavan kerran. Ajassa 51.11 Veronika Lorencova löi irtokiekon maaliin ja nosti HIFK:n johdon jo viiteen maaliin. Syöttäjinä maalissa Fanny Jalonen ja Parkkonen. HIFK osoitti voitontahtoaan aivan ottelun loppuun asti. Ottelun viimeinen maali syntyi ajassa 59.03. Maalintekijänä toistamiseen Kemppainen ja syöttäjinä Athena Locatelli sekä Rantamäki. Torjunnat kolmannessa erässä Lahtinen kuusi ja Järvikari 14. Kiia Lahtiselle hieno nollapeli.

HIFK:n parhaana pelaajana palkittiin Anni Hietaharju ja RoKi:n parhaana maalivahti Janika Järvikari.

Ottelun HIFK-hahmoja oli hyökkääjä Johanna Kemppainen.

– Peli oli alusta alkaen meidän hallussa. Kokoajan paineistettiin kovaa ja pidettiin peliä pääasiassa hyökkäyspäässä. Toisessa erässä sitten kärsivällisyys palkittiin ja onnistuttiin maalinteossa. Hyvä peli meiltä ja täydet kolme pistettä jäi Stadiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon otteluita.

Lisää kuvia

Stadin Gimmojen seuraava ottelu pelataan ensi perjantaina 23.10. TPS:aa vastaan klo 18.10 alkaen Malmilla. Tervetuloa seuraamaan ottelua paikan päälle tai Ruudun välityksellä!