logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Poikkeuksellinen näyttämö Naisten Liigalle – ”Koko jengi odottaa lauantaita”

play

18-vuotias Miressa Mäkelä ei kuulu edes joukkueensa kymmenen nuorimman pelaajan joukkoon.

HIFK:n naiskiekkojoukkue Stadin Gimmat pelaa parhaillaan Naisten Liigan alempaa jatkosarjaa. Sarjan toisen puolikkaan ensimmäinen ottelu nähdään tulevana lauantaina poikkeuksellisissa olosuhteissa: Gimmat pelaa seuraavan matsinsa Nordiksella.

Gimmat treenasi tiistaiaamuna Nordiksen harjoitushallissa. Pelaajat sekä joukkueenjohto olivat järjestäen jokainen silminnähden innoissaan tulevasta matsista isolla näyttämöllä.

Joukkueen 18-vuotias hyökkääjä Miressa Mäkelä avasi tuntemuksiaan aamujään jälkeen.

– Iso juttu päästä tänne Nordikselle pelaamaan ja vielä heti miesten pelin perään, Mäkelä kertoo.

– Koko joukkue on todella innoissaan.

Pääasiallisesti Malmilla harjoitteleva ja kotimatsinsa Pohjois-Helsingissä pelaava joukkue on päässyt mittailemaan tulevaa näyttämöään.

– On täällä huomattavasti isompi halli ja kaukalossakin taitaa olla enemmän tilaa.

Sarjan kärjessä

Lauantain vastustaja TPS kärkkyy sarjan kakkostilaa ja sitä kautta pääsyä kevään pudotuspeleihin.

– Olemme pelanneet tiukkoja vääntöjä heitä vastaan. TPS:n peli on ailahdellut aika paljon ja koskaan ei oikeastaan voi tietää millainen matsi on tulossa.

Gimmat on voittanut jatkosarjan kaikki pelaamansa viisi ottelua. Mäkelä näkee jatkosarjan välietappina ennen tosipelejä.

– Mukaan on mahtunut vaikeita ja vähän helpompia pelejä. Nyt yritämme voittaa tämän sarjan ja päästä jatkamaan kauttamme.

– Onhan se kivaa voittaa pelejä, mutta alemman ja ylemmän jatkosarjan välinen tasoero on kova. Tietysti olisi hyvä saada kovia matseja alle, mutta kyllähän voittaminen antaa paljon.

Gimmojen matsi TPS:aa vastaan pelataan lauantaina 18. tammikuuta Nordiksella klo 17:40. Naisten matsiin on vapaa pääsy ja vain naisten peliin tulevien katsojien sisääntulo tapahtuu Nordenskiöldinkadun puolella sijaitsevien A-ovien vieressä olevan VIP-sisäänkäynnin kautta klo 17.15 alkaen.

Näytä kaikki uutiset