HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

STADIN GIMMAT: HIFK selkeään voittoon Raumalla

LUKKO–IFK 1–5 (0-2, 0-2, 1-1)

Naisten Liiga jatkui viikon tauon jälkeen ja lauantaina Raumalla kohtasivat kotijoukkue Lukko sekä Stadin Gimmat. Ennen kuin ottelussa oli ensimmäinen minuutti takana, istui Lukolta pelaaja jäähyaitiossa joukkuerangaistuksen merkiksi. IFK pääsi heti kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta, ja tehoja löytyi. Ajassa 02:38 IFK meni 0-1 johtoon puolustaja Siiri Yrjölän ylivoimamaalilla, syöttäjinä Athena Locatelli ja Emmanuelle Passard.

Muutama minuutti myöhemmin peleihin paluun tehnyt kapteeni Karoliina Rantamäki nappasi kauden ensimmäisen syöttöpisteensä, kun Nenna Mehtonen pääsi tuikkaamaan maalinedusruuhkasta kiekon Lukon maalia vartioineen Johanna Niemen selän taakse, 0-2. Toisena syöttäjänä osumassa Emmi Juusela. Osuman jälkeen Lukko otti valmentaja Marko Toivosen toimesta aikalisän. Loppuerässä ei enää maaleja nähty. Torjunnat ensimmäisessä erässä Niemi 13 ja IFK:n maalilla Lumi Jääskeläinen kuusi.

Ottelun toisessa erässä IFK istui yhden kaksiminuuttisen erän alkuun, mutta Lukko ei onnistunut kaventamaan. Sen sijaan alivoimaisena pelannut IFK ja Johanna Kemppainen pääsi syötönkatkoon hyökkäysalueella. Kaverina nopeassa hyökkäyksessä oli kapteeni Rantamäki, jolle Kemppainen pelasi namupaikan, 0-3. Tämän jälkeen Lukkoa rankaistiin kahden kaksiminuuttisen verran, joista jälkimmäisen aikana IFK osui jälleen. Puolustaja Locatelli liikkui viivassa sivuttain, laukoi ja kiekko ohjautui Emmanuelle Passardille, joka latasi vastakiekkoon 0-4. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin aloituksen voittanut Clara Rozier.

Tämän jälkeen erässä nähtiin vielä molempien joukkueiden ylivoimat, mutta ilman maalia. Toisen erän torjunnat Niemi 10 ja Jääskeläinen 11.

Ottelun kolmannessa erässä Lukko kärsi neljä ja IFK kolme kaksiminuuttista. Ajassa 44:06 Lukon Pinja Koskinen pääsi rikkomaan IFK:n kuparisen Jääskeläisen takana, 1-4. Noin 10 minuuttia ennen loppua IFK:n Rozier ampui verkon perille Rantamäen laukauksen reboundin, 1-5. Tämän jälkeen ottelussa ei enää maaleja nähty. Torjunnat Niemi 11 ja Jääskeläinen 9. Gimmoille kolme pistettä.

Kahdella syöttöpisteellä tehotilastoaan ottelussa kartuttanut puolustaja Athena Locatelli kommentoi joukkueen otteita Raumalla.
– Vapaan viikonlopun jälkeen oli hienoa aloittaa lokakuu voitolla. Ottelu oli erikoinen useiden jäähyjen takia, mutta pystyimme hoitamaan erikoistilanteet hyvin. Kapteenimme, Legenda Karoliina Rantamäki palasi pitkän tauon jälkeen peleihin ja kaikki tuntuivat nauttivan hänen läsnäolostaan. Tästä fiiliksestä on hyvä jatkaa!