la 30.03.2024 klo 17:00

Stadin Gimmoille makea päänahka sarjakakkosesta

Gimmat on Naisten Liigan sarjataulukossa sijalla kolme.

HIFK–KalPa 8–4 (1-1, 4-2, 3-1)

Stadin Gimmat kohtasi sunnuntain kotiottelussaan sarjakakkoseksi edellisenä iltana Espoossa pudonneen KalPan Kuopiosta. HIFK:n eilinen peli Kuortanetta vastaan sujui sen verran hyvin, että kotiyleisö odotti jo janoisena tämän päivän matsia. Ottelu alkoikin stadilaisittain erinomaisesti, kun HIFK:n maalilaulu soi ensimmäisen kerran jo ajassa 02:36. Maalintekijänä Emmanuelle Passard ja syöttäjänä Michaela Pejzlova. Ajassa 12:39 HIFK sai mahdollisuuden ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei KalPa:n Susanna Airaksisen vartioimaan maaliin nähty. KalPa sen sijaan tasoitti ottelun lukemiin 1-1 ajassa 16:52. Maalintekijänä Elisa Holopainen. Torjunnat ensimmäisessä erässä IFK:n Lumi Jääskeläinen 8 ja KalPa:n Airaksinen 10.

Ottelun toinen erä jatkui ensimmäisessä erässä nähdyllä vauhdilla. Tilanteita rakenneltiin molempiin päihin. Ajassa 29:44 KalPa pääsi vastahyökkäykseen ja Matilda Nilsson napautti kiekon maaliin; 1-2. Vain reilu minuutti edellisestä, kun KalPa kuittasi HIFK:n päädyssä uudelleen. Ajassa 31:00 siirryttiin lukemiin 1-3, maalintekijänä Holopainen. HIFK ei kuitenkaan lannistunut. Ajassa 32:53 HIFK:n ykköskenttä jatkoi edellispäivän hyvää maalivirettään. Maalintekijänä Johanna Kemppainen ja syöttäjänä Karoliina Rantamäki. Ajassa 15:44 stadilaiskatsomo sai lämmikettä kylmään kotikatsomoon. Pejzlova Laittoi kiekon tyynen viileästi ylänurkkaan ajassa 35:44; 3-3. Syöttäjänä osumassa Krista Parkkonen. Vain 16 sekuntia maalista jälkeen HIFK sai ylivoiman eikä jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Stadilaisten kakkoskentällinen jauhoi tilanteita toisensa jälkeen. Ajassa 37:50 maaliverkkoa venytti upean kuvion päätteeksi Clara Rozier. Syöttäjinä Passard ja Pejzlova. Eikä tässä vielä kaikki tähän erään. Pejzlova teki erän toisen maalinsa ajassa 39:05 ja kasvatti Gimmojen johdon jo kahteen maaliin; 5-3. Syöttäjinä Parkkonen ja Passard. Torjunnat erässä Jääskeläinen 8 ja Airaksinen 10.

Kolmannessa erässä kotijoukkue jatkoi hallittua kiekollista pelaamistaan. Erän alkuun HIFK kuoletti kaksi jäähyä, ennen kuin erän ensimmäinen maali näki päivänvalon. Ajassa 47:59 Miressa Mäkelä lisäsi KalP:n ahdinkoa kasvattamalla kotijoukkueen johdon jo tilanteeseen 6-3. Tämän jälkeen HIFK puolusti uhrautuvasti viimeisenä lukkonaan maalissa tänään upeasti pelannut Jääskeläinen. Gimmojen 7-3 maalin pääsi iskemään Emmi Juusela ajassa 54:59. Syöttäjinä Pejzlova ja Fanny Jalonen. KalPa onnistui kertaalleen vielä vajaa kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Noora Oksasen toimesta. Tämän jälkeen kuopiolaisten päävalmentaja Marjo Voutilainen käytti vielä aikalisän. Vain kuusi sekuntia maalista ja aikalisästä HIFK osui vielä kertaalleen Rozierin maalatessa Pejzlovan syötöstä. Torjunnat kolmannessa erässä Jääskeläinen 13 ja Airaksinen 9. Loppulukemat 8-4 ja HIFK:lle historiallinen ensimmäinen voitto KalPa:sta Naisten Liigassa.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin Michaela Pejzlova ja KalPa:lta Matilda Nilsson.

Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi oli iloinen joukkueensa otteista tänään.

– Tänään esitimme kauden parasta peliä. KalPa:n kahden maalin johto herätti joukkueen viimeistään lentoon. Ottelun lopputulos vaati jokaisen pelaajan onnistumisen. Eritoten mieleeni jäivät meidän kylmäpäinen viimeistely, kolmannen erän jäähysuman selvittäminen aktiivisella alivoimapelaamisella sekä joukkueen yhtenäisyys niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Gimmojen tolppien välissä toisen peräkkäisen voitto-ottelun torjunut Lumi Jääskeläinen kiitteli omiensa taisteluilmettä. – Täytyy sanoa että olipa kyllä joukkueelta huikea vääntö. Tokassa erässä komea nousu kahden maalin takaa rinnalle ja ohi alkuerän vaikeuksien jälkeen. Kolmannessa taisteltiin puolustuspäässä ja iskettiin omista paikoista sisään . Päivän teema oli näköjään tehokkuus.