Gimmat aloittaa välieräsarjan Kuopiossa – ”Nyt pitää vastata haasteeseen!”

HIFK ja KalPa starttaavat tiistaina Kuopiossa Naisten Liigan välieräsarjan.

Runkosarjan pelien perusteella HIFK lähtee välieräsarjaan seitinohuena suosikkina, mutta vastassa on kokenut joukkue, joka on taistellut mestaruudesta jo monena vuonna peräkkäin. Runkosarjassa KalPa oli toinen ja HIFK kolmas, mutta kolmesta keskinäisestä matsista stadilaiset voittivat kaksi.

Puolivälierissä HIFK voitti TPS:n tyylipuhtaasti voitoin 2–0, mutta nyt rima nousee pykälän korkeammalle. HIFK:n nuori joukkue on kehittynyt paljon kauden aikana, mutta finaalipaikka vaatii kolme voittoa Naisten Liigan kestomenestyjää vastaan.

– Kyllä me haastajina tähän sarjaan lähdemme. Runkosarja on runkosarjaa ja nyt on ihan eri pelit kyseessä. Me ollaan valmistauduttu näihin peleihin koko kauden ajan ja joukkue on mennyt paljon eteenpäin. Nyt pitää vastata haasteeseen. Tasainen sarja tästä tulee, kertoo päävalmentaja Saara Niemi.

HIFK matkusti Kuopioon maanantaina, jolloin matkustuksen rasitus jakaantuu kahdelle päivälle. Pelitahti on tiivis, sillä Stadissa pelataan torstaina ja Kuopiossa taas lauantaina. Tarvittaessa pelattavat neljäs ja viides ottelu ovat sunnuntaina ja keskiviikkona. Molemmat joukkueet saavat siis istua dösässä ihan riittävästi.

– Tärkeintä on tietysti se, että saamme pelata ja olemme siitä tietysti kiitollisia. Vuosi sitten mestaruus jäi jakamatta, mutta nyt kausi saadaan viedä loppuun asti. Iso savotta on edessä, että finaaliin päästään, mutta meidän joukkue on siihen valmis.

 

VÄLIERIEN OTTELUOHJELMA
Ti 9.3. klo 13.00 KalPa-HIFK
To 11.3. klo 19.15 HIFK-KalPa
La 13.3. klo 12.00 KalPa-HIFK
Tarvittaessa
Su 14.3. klo 16.00 HIFK-KalPa
Ke 17.3. 18.30 KalPa-HIFK

Katso kaikki pelit Ruutu-palvelusta!

Näytä kaikki uutiset