Gimmat yhden voiton päässä finaaleista!

HIFK–KalPa 5–2 (1-0, 2-0, 2-2)

HIFK ja KalPa jatkoivat Naisten Liigan välieräsarjaa torstaina Helsingissä. Ottelun ensimmäisen erän ensimmäinen viisiminuuttinen mentiin vauhdilla puolin ja toisin. Ajassa 08:35 HIFK pääsi ylivoimalle, ja pyöritti mallikkaasti muttei onnistunut vielä saamaan kiekkoa KalPa-maaliin. Ajassa 12:54 osat vaihtuivat ja KalPa pääsi ylivoimalle. Clara Rozier blokkasi kiekon itselleen omalla sinisellä ja eteni kohti KalPan maalia. Terävä laukaus yläputken juureen, ja HIFK riemukkaasti alivoimalla 1-0-johtoon. Aikaa kellossa kulunut 13:47. Osumaan ei merkitty syöttäjiä. Erä päättyi HIFK:n 1-0-johdossa. Torjunnat HIFK:n Iina Kuusela 10 ja KalPa:n Tiina Ranne 15.

Toisessa erässä HIFK vyörytti määrätietoisesti peliään kohti KalPa:n maalia. Ajassa 25:06 syntyy lähes koulumaali, kun Miressa Mäkelä iskee Ranteen suojuksista eteen kimmonneen kiekon patjan yli verkkoon; 2-0. Syöttäjinä osumassa ketjukaverit Karoliina Rantamäki ja Michaela Pejzlova. Erän puolivälin tienoilla KalPa:n Matilda Nilssonin veto kilahtaa HIFK:n maalin yläputkeen. Ajassa 33:06 KalPa saa ylivoiman, mutta HIFK onnistuu pitämään keltapaidat pois pahanteosta. Juuri jäähyn päättymisen jälkeen Emmanuelle Passard riemastuttaa joukkueensa siirtämällä upealla laukauksella HIFK:n 3-0-johtoon. Syöttäjänä HIFK:n avausmaalin tehnyt Rozier. Aikaa kellossa kulunut 35:21. KalPa;n päävalmentaja Marjo Voutilainen ottaa joukkueelleen osuman jälkeen aikalisän. Siitä huolimatta erä päättyy näihin lukemiin. Torjunnat erässä HIFK Kuusela 7 ja KalPa Ranne 10.

Kolmannessa erässä ei Gimmojen kintereissä tuntunut vielä painavan mikään, sen verran vauhdikasta peliä joukkue esitti. Erän neljännellä minuutilla KalPa sai jäähyn, mutta HIFK ei kuitenkaan onnistunut lisäämään johtoaan. Ajassa 53:35 Athena Locatelli ampui kiekon viivasta kohti Ranteen maalia ja Mäkelä pääsi ohjaamaan maalin edestä Gimmoille 4-0-lukemat. Toisena syöttäjänä osumassa pakkipari Krista Parkkonen. Tämän osuman jälkeen Gimmojen liike lakkasi ja vierasjoukkue pääsi peliin kiinni. Jo ajassa 54:25 KalPa otti Ranteen pois maaliltaan ja uhkapeli kannatti. Ajassa 54:51 Nilsson rikkoi lopulta kuparisen erinomaisesti HIFK:n maalissa pelanneen Kuuselan takana; 4-1. Osuman jälkeen Ranne palasi maalilleen mutta otettiin pois jälleen ajassa 55:17. Vain seitsemän sekuntia tästä ja KalPa tuli jo kahden maalin päähän Elisa Holopaisen toimesta. Osuman jälkeen HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi otti aikalisän. Ranne palasi maalilleen, mutta otettiin jälleen pois ajassa 55:37. HIFK tylsytti KalPa:n innon puolustaen huolella loppuun asti ja lopullisen sinetin stadilaisten voitolle iski Michaela Pejzlova ajassa 57:52 laittaessaan kiekon tyhjän KalPa:n maaliin. Samassa ajassa Ranne palasi jälleen maalilleen mutta otettiin vielä pois ajassa 58:07. HIFK piti kuitenkin päättäväisesti johtonsa ja otti erinomaisesti torjuneen, vielä viime kaudella keltamustissa pelanneen, Iina Kuuselan johdolla 5-2-voiton. Torjunnat kolmannessa erässä Kuusela 12 ja Ranne 8.

HIFK:n parhaana pelaajana palkittiin Iina Kuusela ja KalPa:n Matilda Nilsson.

HIFK ottaa voitollaan välieräsarjassa 2-0 johdon. Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan lauantaina 13.3. klo 12:00 alkaen Kuopiossa, jossa ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla HIFK:lle. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelun kautta.

Tänään tehot 1 + 1 hankkinut Clara Rozier oli yksi HIFK:n hahmoista tehden kovasti töitä niin hyökkäys- kuin puolustuspäähänkin.
– Tiesimme että ottelusta tulee kova mutta olimme hyvin valmistautuneita. Pelasimme hyvin joukkueena, olimme terävinä erikoistilanteissa ja pidimme vastustajan poissa parhailta maalintekopaikoilta. Jatkossa meidän tulee olla vielä huolellisempia ottelun loppupuolella, kun haluamme edetä kohti unelmiamme.

Päävalmentaja Saara Niemi kiitteli joukkuettaan.
– Saimme jalan liikkeelle heti pelin alusta lähtien ja pääsimme karvaamaan ylhäältä. Tiiviin  viisikkopuolustamisen kautta myös hyökkäyspeli tuotti tulosta. Oli hieno nähdä kuinka Joukkue pelasi uhrautuvasti toisilleen. Perjantaina kohti Kuopiota ja seuraavaa peliä.