logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HIFK:n ja EV Zugin naisjoukkueet kattavaan yhteistyöhön

Seurat ovat sitoutuneet johtamaan naiskiekon esiinmarssia.

HIFK:n ja sveitsiläisjätti EV Zugin naisjoukkueet ottavat yhdessä harppauksen kohti naiskiekon kirkkaampaa tulevaisuutta. Yhteistyön ensiaskeleet otetaan marraskuun 16.-19. Sveitsissä järjestettävällä leirillä. Leirin aikana joukkueet harjoittelevat yhdessä, pelaavat näytösottelun toisiaan vastaan ja jakavat tietoa seurojen välillä leirin aikana järjestettävän seminaarin puitteissa.

Yhteistyö on laajuudeltaan poikkeuksellisen kattava naisjääkiekon parissa.

– Me HIFK:ssa haluamme olla rohkeasti suunnannäyttäjiä ja edelläkävijöitä – myös naiskiekossa, HIFK:n toimitusjohtaja Markus Lindström iloitsee yhteistyöstä.

– HIFK:ssa naiset ovat pelanneet koko Liiga-taipaleensa Suomen parhaissa olosuhteissa, mitä tulee kokonaisuudessa jääkiekkoammattilaisena pelaamiseen. Tämä yhteistyö EV Zugin kanssa mahdollistaa myös kansainvälisen huipun eron kiinni kirimistä. Yhteistyön toivomme olevan seuroille antoisaa ja pitkäaikaista.

Myös Zugissä iloitaan seurojen välisestä yhteistyöstä.

– Kansainvälinen kilpailu on äärimmäisen tärkeää, niin miesten kuin naisten joukkueille. Kansainvälisellä näyttämöllä saa todellisen kuvan siitä, missä seura menee ja sen myötä toimintaa voidaan edelleen kehittää, sanoo EV Zugin toimitusjohtaja Patrick Lengwiler.

– HIFK:n kanssa emme pelkästään kilpaile jäällä, vaan pääsemme myös haastamaan itseämme yhden Euroopan parhaiden organisaatioiden kanssa. Voimme ainoastaan hyötyä tästä yhteistyöstä!

Joukkueiden päävalmentajat odottavat kiivasta kohtaamista jäällä.

– Odotamme malttamattomina HIFK:n kohtaamista, EVZ:n päävalmentaja Daniela Diaz sanoo.

– Hallitsevan Suomen mestarin kohtaaminen on iso haaste nuorelle joukkueellemme. Organisaationa yhteistyö on hieno mahdollisuus. Molemmat seurat ajavat samaa asiaa: naisjääkiekon kehittämistä.

– Sen lisäksi, että tämä on joukkueelle upea mahdollisuus hitsautua yhteen vielä tiiviimmin, näen tämän myös hienona paikkana kokea kansainvälistä suurseurojen yhteistyötä, kertoo päävalmentaja Saara Niemi.

–  Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme, ja kotimaisen sarjan lisäksi on hienoa päästä haastamaan itseämme myös eurooppalaisen huippuseuran kanssa sekä heitä vastaan.

Näytä kaikki uutiset