FALCK TIETURVA: C-nuoret jatkaa tappioitta vieraskaukalossa

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n juniorijoukkueet urakoi viime viikolla kolmessa vanhimmassa ikäluokassa yhteensä 10 ottelua. Kollit jäi toisena otteluviikkona peräkkäin ilman voittoa, mutta C-nuoret sen sijaan jatkavat sarjakauttaan tappioitta vierasotteluiden osalta. Viikon tehopelaaja löytyy B2-nuorten joukkueesta, kun Roope Pyykönen iski Bluesia vastaan vieraskaukalossa peräti neljä maalia.

”Pystyttiin parantamaan pelin edetessä”

IFK:n C-nuorten hyvät otteet SM-karsintasarjan ykköslohkossa vierasotteluiden osalta saivat siis jatkoa, kun Joni Töykkälän miehistö kaatoi Blues Akatemian Matinkylässä maalein 4-1. Kyseessä oli IFK:lle kauden kolmas vierasvoitto yhtä monesta vierasottelusta ja maalit näistä otteluista ovat IFK:lle peräti 17-3. Blues Akatemia siirtyi ottelussa 0-1-johtoon avauserän kahdeksannella minuutilla ja näissä numeroissa edettiin aina toiseen erään asti. Sitten iski IFK ja iski tehokkaasti, kahdesti viiden sekunnin sisään. Ensin Ville Rekola tasoitti 1-1:een ajassa 25.30 ja vain viisi sekuntia myöhemmin Altti Suutarinen vei vierasjoukkueen 2-1-johtoon. Päätöserässä Veeti Kuhta (1+1) kasvatti johdon jo 3-1:een ja loppunumerot 4-1:een löi Joonas Parviainen tyhjään maaliin 34 sekuntia ennen täyttä aikaa.

– Pelin alku oli meiltä jälleen heikkoa, mutta pystyttiin parantamaan pelin edetessä. Hyökkäyspelaamiseen tarvitaan lisää juonikkuutta, jotta tehokkuus paranisi. Tulevana viikonloppuna hakusessa on ehjä 60-minuuttinen, C-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä käänsi katseet jo viikonlopun tuleviin otteluihin.

B-nuorten SM-alkusarjassa HPK aiheutti perjantaina IFK:lle kauden ensimmäisen vierastappion, kun se oli kotonaan parempi maalein 2-5. HPK karkasi avauserässä 0-2-johtoon. Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kaksi kertaa ja IFK:n maaleista vastasivat Eetu Kukka (1-2), sekä 1+1 tehot ottelusta kerännyt Lassi Vitali (2-4). Päätöserän ainoasta osumasta vastasi HPK reilut 13 minuuttia ennen täyttä aikaa. Henrik Tikkanen venyi IFK:n maalissa kiekon eteen 38 kertaa.

Lauantaina IFK kaatoi Pirkkolassa Karhu-Kissat. Kyseessä oli IFK:lle B-nuorten SM-alkusarjassa kauden neljäs voitto, kun otteluita takana on kuusi ja sijoitus sarjassa on kuudes. Ottelun avausmaali nähtiin jo ajassa 0.30, kun Kalle Vehkaluoto vei IFK:n 1-0-johtoon. Toisessa erässä Kukan viikonlopun toinen osuma kasvatti johdon 2-0:aan ja Matias Lentämäen 3-0-maali reilu minuutti ennen toista erätaukoa toi vierasjoukkueelle jo turvallisen tuntuisen kolmen maalin johtoaseman. Päätöserässä Karhu-Kissat kavensi vielä 3-1:een ajassa 53.39 onnistuneen rangaistuslaukauksen myötä, mutta kahta maalia lähemmäksi ei kotijoukkueen kiri enää kantanut. Kari Piiroisen voitto-ottelu IFK:n maalissa vaati 26 torjuntaa.

”Tehottomuus vaan vaivaa edelleen”

Kollit jäi nuorten SM-Liigassa toisena otteluviikkona peräkkäin ilman voittoja, kun lauantaina Tappara oli tyly isäntä kotonaan Hakametsässä ja sunnuntaina TPS haki vieraspisteet Elisa Areenalta. Tapparaa vastaan Kollit siirtyi avauserässä 1-0-johtoon Juho Koivusaaren maalilla. Johtoasema kesti aina toisen erän kahdeksannelle minuutille asti, kunnes Tappara tasoitti ja viitisen minuuttia myöhemmin se siirtyi 1-2-johtoon. Päätöserän ensimmäinen kymppi oli Kollien kannalta murheellinen, kun Tappara onnistui maalinteossa kolme kertaa karaten 1-5-johtoon. Axel Rindellin 2-5-kavennus puolitoista minuuttia ennen päätössummeria oli enää laiha lohtu vieraiden kannalta. Maaliin esityön teki 1+1-tehot kerännyt Koivusaari.

– Ensimmäinen erä hyvää tekemistä, jonka jälkeen puolustettiin heikosti. Toisessa erässä kaksi uinahdusta ja Tappara rokotti niistä hyvällä prosentilla. Kolmas erä samalla kaavalla ja pettymys oli taas kopissa kova. Työmoraali ja suorittaminen oli ok tasolla, mutta tehottomuus vaivasi taas kerran ja tulos heikko sen takia. Työmoraali kuitenkin kunnossa, Kollien päävalmentaja Kari Kalto kommentoi ottelun jälkeen.

TPS:ää vastaan Kollit tasoitti kotiyleisön riemuksi 1-1:een kolmannessa erässä ajassa 45.46 Joel Kerkkäsen onnistuessa maalinteossa. Päätöserän alussa kotijoukkue oli hukannut rangaistuslaukauksen, kun Teemu Engberg ei onnistunut ohittamaan vierasjoukkueen maalissa 42 torjuntaa urakoinutta Waltteri Ignatjewia. Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 54.02 ja siitä vastasi TPS. Kollien hakiessa raivoisasti tasoitusta TPS iski vielä kerran, kun se löi kiekon tyhjään maaliin ja loppunumeroiksi 1-3 vain sekunti ennen täyttä aikaa. Kolleille tappio oli viides peräkkäinen.

– Sama kaava jatkui. Tekeminen hyvää tässäkin pelissä, mutta tehottomuus vaan vaivaa edelleen. Viimeinen erä meiltä vahvaa suorittamista muuten tasaisessa pelissä. Ei auta kuin painaa hommia ja homma kääntyy varmasti ennemmin tai myöhemmin, Kalto korosti.

Roope Pyykönen kuritti Bluesia neljällä maalilla

B2-nuorten SM-alkusarjassa IFK jatkaa tappioitta, kun se kaatoi perjantaina vieraissa Bluesin maalein 5-3 ja lauantaina Ilveksen kotonaan jatkoajan jälkeen 2-1. IFK on kahdeksalla pisteellään sarjassa nyt toisena, neljä pistettä kärkijoukkue Ässistä jääneenä, mutta porilaiset ovat pelanneet yhden ottelun IFK:ta enemmän. Bluesia vastaan IFK:n ykköstykki oli peräti neljä maalia tehnyt Roope Pyykönen, jonka tykki puhui ensimmäisen kerran avauserässä ja kahdesti peräkkäin 25 sekunnin sisään vieden IFK:n 2-0-johtoon. Kolmannessa erässä Pyykönen viimeisteli hattutemppunsa 4-2-voittomaaliksi jääneen osuman myötä ajassa 52.25 ja neljännen maalin, 5-2-maalin ylivoimalla, Pyykönen teki ajassa 56.35. Leonardo Eräpuron saldo oli 0+4 ja Otto Räsäsen 1+2. Vierasjoukkueen maalissa Miika Siipo venyi kiekon eteen 24 kertaa.

Lauantaina IFK:n voittoputki B2-nuorten SM-alkusarjassa venyi kolmen ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi kotonaan Ilveksen jatkoaikaratkaisun myötä maalein 2-1. Ilves siirtyi kolmannessa erässä ajassa 52.22 0-1-johtoon. IFK kuitenkin tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla ja pelikello pysähtyi aikaan 59.11, kun Arkady Topolevs nosti kotijoukkueen jatkoajalle kahden miehen ylivoimalla syntyneellä täysosumalla. Tasoitusmaalissa toisena syöttäjänä ollut Otto Räsänen sai sitten kunnian olla IFK:n sankari jatkoajalla iskemällä 2-1-voittomaalin ajassa 63.25 Eräpuron syötöstä, jonka viikonlopun saldo kahdesta ottelusta oli siis hieno 0+5. Kai Mikkonen IFK:n maalissa torjui 32 kertaa.

B-nuorten Mestiksen karsintalohkossa numero neljä IFK Reds kaatoi HAKI:n lauantaina Nummelassa murskalukemin 8-1 nousten kauden kolmannen voiton myötä lohkossa kolmanneksi. IFK Redsin tehokkain oli kolmen tehopisteen Jaami-Elias Jokinen (2+1). Kahden tehopisteen pelaajia olivat puolestaan Eevert Serow (1+1), Sam Sarivaara (1+1), sekä Teemu Kantee (0+2). Vierasjoukkueen maalissa voitto-ottelun torjunut Eric Banzuzi kirjautti tilastoihin 22 torjuntaa.

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK Reds jäi viime viikolla ilman voittoja, kun Jokerit oli perjantaina Malmilla parempi maalein 3-5 ja Kiekko-Vantaa puolestaan tehokas isäntä Myyrmäessä lauantaina 1-6-voiton myötä.