IFK-PERHE: ”Siisteintä on hauskanpito jengin kanssa!”

play

HIFK-TV kävi tsekkaamassa millainen fiilis IFK:n D06-junnujen treeneissä on.

HIFK TV:n uudessa sarjassa käydään tapaamassa laajassa seurayhteisössä työskenteleviä henkilöitä ja jääkiekkoa harrastavia pelaajia. Ensimmäisessä jaksossa tapaamme D06-juniorijoukkueen pelaajan Thomas Lahtisen ja nuorten valmennuspäällikkö Lasse Väliaho kertoo, miten IFK:n junioritoiminnassa yhdistetään urheilu ja leikki lapsia kehittävällä tavalla.

IFK-PERHE-juttusarjan tarjoaa Honor.

– Kunnioitus on avainasemassa, jotta toiminta jäällä on ylipäätänsä mahdollista. Kunnioitus joukkuetta, kaveria ja lajia kohtaan, kertoo Lasse Väliaho Paloheinän jäähallilla.

IFK:n treeneissä harjoitteet tehdään sellaisiksi, että pelaaja joutuu itse ajattelemaan ja ratkaisemaan tilanteita.

– Tämän ikäisille on tärkeää, että harjoitteella on selkeä tavoite ja lapsi sen ymmärtää. Sen jälkeen pelaaja pyrkii saavuttamaan tavoitteen parhaaksi näkemällään tavalla.

Valmentaja ei anna pelaajille suoria vastauksia tai ratkaisuja. Tavoitteena on, että pelaaja itse oivaltaa itselleen parhaan tavan selvitä tilanteista.

– Tärkeintä on uskaltaa yrittää. Jos lapsi ei ensimmäisellä yrittämällä onnistu, niin sitten kokeillaan toista tapaa. Se on paras tapa oppia.

IFK:n treeneissä ei seistä jonoissa vaan toiminta jäällä on mahdollisimman aktiivista ja pelaajat ovat käytännössä koko harjoituksen ajan kiekko lavassa. Perinteisesti tunnin mittaisen jääharjoituksen aktiivinen aika pelaajaa kohden on noin 15-20 minuuttia.

– Meillä se on 50 minuuttia.

Väliahon mukaan pelaajat pystyvät parhaaseensa silloin, kun ilmapiiri on innostava ja kannustava.

– Pelaajat pelaavat pelin. Valmentajan työ on olla motivaattori ja innostaja.

Opettajan taustan omaava Väliaho toivoo, että pojat oppisivat treeneissä asioita, mitkä tukevat elämää kaukalon ulkopuolellakin.

– Urheilutoiminnan pitää tukea lasten kasvua ja kehitystä. Emme voi olla ihan eri maailmassa, kuin mitä lapset koulussa tekevät. Jos jääkiekko tukee arkea niin olemme aika ison asian äärellä.

– Meille on tärkeää pystyä tukemaan lasten arjenhallintaa – etenkin jos nuori pyrkii urheilijan uralle, mutta arjenhallinta on muutoinkin elämässä tärkeää.

Näytä kaikki uutiset